Goran Stašek, trener Matulja: Ulaskom Kozale u Prvu ligu smanjili smo troškove i dobili susjedski derbi!

Subota, 25. kolovoza 2012. 16:16 Napisao  Milan Kosanović

 Smatram da će Prva liga ove sezone biti posebno zanimljiva, jer će se natjecati četiri kluba iz bliže okolice (Senj, Crikvenica, Kozala i Matulji), to su čak četiri susjedska derbija, kaže Stašek

Rukometaši Kozale pridružili su se susjedima iz Matulja, najveći rivali prošlogodišnjeg izdanja Druge lige u sljedećoj sezoni ponovno će ukrstiti mačeve, ali ovog puta na prvoligaškim parketima.

-          Čim smo pročitali da će Kozala igrati kvalifikacije s Kamičkom iz Sinja za popunu Prve lige počeli smo se nadati da će ih i proći, započeo je Stašek te nastavio:

-          Za nas je ulazak Kozale u Prvu ligu dobar iz više razloga, na prvom mjestu jer se radi o klubu iz naše regije koji nam je draži od Sinjana, potom ne smijemo izostaviti niti troškove putovanja koji su se smanjili te na koncu susjedski derbi koji je riječki rukometni prsten dobio u okviru Prve lige. Smatram da će Prva liga ove sezone biti posebno zanimljiva, jer će se natjecati čak četiri kluba iz bliže okolice (Senj, Crikvenica, Kozala i Matulji), to su čak četiri susjedska derbija koja će zasigurno privući ljude na tribine, kaže Stašek.

Ipak, derbi s Kozalom ima posebne čari, je li vam žao što ga nećete igrati u vlastitoj dvorani na Matuljima?

-          Sigurno da nam je žao,  ta utakmica sigurno bi napunila dvoranu, no s obzirom na to koliki je već čekamo i koliki interes postoji vjerujem da će biti puna bez obzira na protivnika.

Jeste li razmišljali o eventualnoj zamjeni domaćinstva s Kozalom kako bi susjedski derbi ipak odigrali u vlastitoj dvorani u drugom djelu prvenstva?

-          Nismo o tome razmišljali, ali i da jesmo ne bismo se upustili u to jer smo novaci u ligi i jako nam je važno što bolje startati u prvenstvo. U prva tri kola imamo dvije utakmice kod kuće, a svima je dobro poznato što u Prvoj ligi znači domaći teren i kolika je to prednost. Nije pametno kockati se s takvim stvarima.

Vaša prognoza susjedskog derbija s Kozalom?

-          Daleko je treće kolo, uz smiješak je zaključio Goran Stašek.