TADEJ ŠIROKA

Mnogi igrači nikada nisu igrali utakmice na ovoj razini!

Ponedjeljak, 11. listopada 2021. 20:08 Napisao/la  SC

Nekima se otvorila prilika koju su iskoristili što mene kao trenera čini izrazito ponosnim, kaže trener Kozale

Tadej Široka
Tadej Široka

S teškog gostovanja u Metkoviću, mlada momčad Kozale se vraća poražena od ekipe Mehanike koja prema viđenom s punim pravom ističe kandidaturu za plasman u viši rang.

Nije to bila toliko loša partija Kozale koliko konačnih 10 pogodaka razlike sugerira, jer se veliki dio utakmice, ekipa trenera Široke sasvim korektno nosila sa puno iskusnijim sastavom Željka Čaglja.

- Pa ne mogu biti ljut niti nezadovoljan. Naravno, poraz od deset golova razlike je uvijek neugodan, međutim iz našeg aspekta, mi smo znali što očekivati u Metkoviću i znali smo gdje idemo. Mislim da smo veliki dio utakmice pružili dobar otpor jednoj tako iskusnoj i prekaljenoj ekipi, ali je na kraju došla do izražaja dužina klupe te kvaliteta domaćina i to je činjenica, kazao je trener Kozalčana, Tadej Široka.

Ova nova mlada momčad riječkog prvoligaša za ciljeve u novoj sezoni nema borbu za naslov prvaka već očuvanje statusa prvoligaša i promociju nekoliko mladih talenata kako bi u budućnosti imali kvalitetnu momčad za borbu sa ostatkom lige.

- Slažem se da naš cilj ove sezone nije plasman na vrh tablice nego prije svega etabliranje igrača koje imamo unutar kluba i kojima su ovo prvi koraci u ozbiljnom rukometu. Mnogi od igrača koji su bili u Metkoviću nisu nikad igrali utakmice na toj razini i naravno da je iluzorno od njih tražiti da pariraju igračima koji iza sebe imaju inozemnu karijeru ili dugogodišnji staž u Premijer ligi. Ja sam zadovoljan da ti dečki imaju priliku da se nadmeću i da pokažu koliko su napredovali radom na treninzima. Nekima se otvorila prilika koju su iskoristili što mene kao trenera čini izrazito ponosnim. Naravno da je tu pred nama još puno posla, ali kako bi moji pomoćnici rekli, vjerujemo u proces i strpljivi smo jer s mladim igračima nema prečaca i nema brzog odrastanja u jednoj utakmici. Bit će još poraza, ali vjerujem da ćemo i slaviti u mnogim utakmicama, jer tu ima puno mjesta za napredak i za podizanje kvalitete igre, rekao je Široka.

Momčad Kozale će u sljedeća dva kola biti domaćin, a u goste im stižu Gospić te Hrvatski dragovoljac.

Prilika da se na domaćem terenu ostvari zaliha bodova koja će puno značiti u nastavku natjecanja.

- Stiže nam Gospić koji je novi prvoligaš i kao takav sigurno da su nabijeni entuzijazmom i željom za dokazivanjem. Imaju nekoliko starijih igrača koji imaju na stotine utakmica u svojim rukama i nogama, te moramo naći način da tome pariramo. Nadam se da ćemo za taj susret biti kompletni i da ćemo se predstavit u dobrom svjetlu. Bodovi moraju ostajati na Kozali jer će ih biti jako teško tražiti na gostovanjima koja su u ovoj ligi jako zahtjevna. Vjerujem u ekipu koju treniram, imamo svoj zacrtani put i time se vodimo, zaključio je Široka.