MLADEN PRSKALO

Ni jedna momčad u prvoj ligi nema kvalitetu za Premijer ligu

Srijeda, 08. siječnja 2020. 18:25 Napisao  I. V.

Žao bi mi bilo ako čelnici Murvica ne uspiju stvoriti stabilnog prvoligaša

Mladen Prskalo
Mladen Prskalo

 Mladen Prskalo počeo je pripremati rukometaše Rudana za nastavak sezone, momčad labinskog prvoligaša pojačala se dvojicom igrača:

- Došli su Alexandar Lazar i Anthony Jurman, desno krilo i desni vanjski. Obojica su potekli u Labinu, vratili su se doma. Radimo na dovođenju još pojačanja, vidjet ćemo hoćemo li uspjeti. Polako pripremamo momčad za iduću sezonu, kaže Prskalo koji do kraja ove sezone prvo mora osigurati ostanak.

 - Dva kluba sigurno ispadaju, a moguće je da ispadnu i tri kluba! U borbi za ostanak u drugom dijelu imamo malo bolji raspored, šest utakmica igramo doma, a pet vani. Nadam se da ćemo biti zdravi i da ćemo biti bolji nego u prvom dijelu sezone, govori Prskalo.

Poredak: Trogir 19, Kozala 16, Buzet 13, Ribola Kaštela 13, H. dragovoljac 11, Metković 11, Senj 11, Balić&Metličić 10, Karlovac 8, Rudan 8, Solin 8, Mornar-Crikvenica 4

Na vrhu su Trogir i Kozala:

- Mislim da je Trogir u prednosti, ali sve su momčadi u ovoj ligi vrlo slične. Bez jednog, dvojice igrača, svi smo u problemima. Nema izrazitog favorita iako je Trogir trenutačno iskočio. Konkretno, zadnja Mornar-Crikvenica vodila je Trogir jedan razlike do samog kraja utakmice! Tko bude bolje trenirao, bit će u prednosti. Mislim da ni jedna momčad u južnoj skupini prve lige nema kvalitetu za Premijer ligu, smatra Prskalo.

Prskalo je naviknuo igrati za ostanak, prošle sezone u zadnjim kolima ostavio je na Murvicu u prvoj ligi nakon čega se razišao s čelnicima kluba.

Ove sezone Murvica je uvjerljivo zadnja:

- Kao treneru koji je pet sezona bio u Murvici jako mi je žao što se klub našao u takvoj poziciji iako još uvijek ima šanse da se dignu. Žao bi mi bilo da naša regija ostane bez prvoligaša, da čelnici Murvice ne uspiju u naumu da stvore stabilnog prvoligaša. Isto kao što mi je žao da rukometaši Mornar-Crikvenice stoje loše na ljestvici! U Crikvenici sam ukupno proveo devet godina, stalo mi je do rukometa u tom gradu, zaključuje Prskalo.