MATIJA LOPARAC Puno znači za samopouzdanje kada tvoji konkurenti vjeruju u tebe

Utorak, 23. listopada 2018. 20:30 Napisao/la  SC

Ima nas pet vratara, redoviti smo na treninzima i svaki tjedan netko drugi iskoči. Znamo se i dogovarat tko ide na gol, jer si međusobno vjerujemo, kaže vratar Kozale

Matija Loparac
Matija Loparac

 Odličan posao rade rukometaši Kozale na startu nove sezone Prve HRL - Jug.

Treća pobjeda u četiri susreta i treće mjesto ljestvice je nešto sa čime u riječkom prvoligašu mogu biti itekako zadovoljni.

Nakon domaće pobjede nad Biogradom te dva boda u Splitu, nova pobjeda je upisana na Kozali protiv favorizirane ekipe Ribola Kaštele.

Mladi tim trenera Darka Dunata je utakmicu odradio na vrlo kvalitetan način, a pored Leona Ljevara posebno se istaknuo vratar Matija Loparac, koji je 14 puta stao na put lopti te tako pogurao svoju momčad do pobjede.

- Sretan sam što smo pobijedili i što smo imali razloga za veselje. Vjerujem da je utakmica bila jako dobra za gledanje, ali i na terenu smo guštali jer smo većinom odrađivali ono što smo se i dogovorili. Kada tako igramo, posebice u obrani, onda i mi vratari nerijetko damo svoj doprinos, kazao je igrač utakmice protiv Ribola Kaštele.

Kozala u svojim redovima ima čak pet vratara i gotovo svaku utakmicu na vratnicama stoji netko drugi.

Matija nam je otkrio da se ne radi o traženju pravog rješenja već dogovornom rotiranju.

- Pa ima nas pet, redoviti smo na treninzima i svaki tjedan netko drugi iskoči. Znamo se i dogovarat tko ide na gol, jer si međusobno vjerujemo i međusobno se bodrimo. To puno znači za samopouzdanje, kada tvoji konkurenti vjeruju u tebe, ali i cijela ekipa. Nekad trenera zna boliti glava kada mora izabrati onoga koji će ispasti iz postave, ali tako je to, svjesni smo da mjesta u tom trenutku ima samo za jednoga, našalio se Loparac.

Sljedeća serija utakmica neće biti nimalo jednostavna za dečke sa Kozale.

Već ove subote kreću u goste bivšem premierligašu Karlovcu te vikend nakon toga ponovno gostuju i to u obližnjem Buzetu.

Nimalo lagan raspored za ekipu koja nakon tri uzastopne pobjede ne misli stat na tome.

- Da, stižu nam dva gostovanja i samim time i zahtjevne utakmice, ali sve su takve u ovoj ligi. Karlovac je veliki favorit, pa čak i ekipa koja bi se lako mogla iduće sezone naći ponovno u Premier ligi. Igramo na njihovom terenu, pred puno navijača, i pokušati ćemo kao i u ovoj zadnjoj utakmici, dati sve od sebe, pa ako bude prilike i uzeti bodove. A na Buzet ćemo misliti nakon što prođemo Karlovac, rekao je vratar Kozale.

Utakmica između Karlovca i Kozale igra se u subotu od 18 sati, a za kraj smo Matiju pitali tko će biti na golu u tom susretu?

- Treneri će to odlučiti. Tko god bude, vjerujem da u izboru neće pogriješiti, zaključio je Matija Loparac.