Mario Ratkajec, rukometaš Matulja: Nismo se predavali u Osijeku i to nam se isplatilo!

Ponedjeljak, 05. studenog 2012. 13:58 Napisao  Milan Kosanović

Bio sam presretan kada me je trener pohvalio i rekao mi da sam dobro zamijenio Antonija. To me je podiglo, drago mi je što sam dao svoj obol ovoj važnoj pobjedi, rekao je Ratkajec

Nakon slavlja na domaćem parketu protiv lidera lige iz Umaga, pobjeda rukometaša Matulja u Osijeku rasplamsala je samopouzdanje igrača trenera Gorana Stašeka koji su bez premca najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Prve lige.

Iako su u Osijek putovali bez ozlijeđenih Antonija Jelušića i Filipa Briškog, Matuljci su pronašli adekvatne zamjene, a posebno se istaknuo Marijo Ratkajec koji je odigrao zapaženu rolu na poziciji lijevog krila u napadu te halfa u obrani.

- Cijelu utakmicu smo gubili tri, četiri razlike. Pokušavali smo sustići Osijek i doći barem do boda, rekao je Ratkajec te nastavio:

- Kada je u 52. minuti utakmice isključen Vučinić mislili smo da je gotovo, no nismo se predavali što nam se na koncu isplatilo. Trener me je gurnuo u vatru u 54. minuti, zabio sam dva gola te smo stigli na samo jedan pogodak zaostatka. U posljednjem napadu Osjećana naš vratar Davor Brajnović obranio je čisti zicer, trener je potom pozvao minutu odmora nakon koje smo iz već svima dobor znanog zeppelina zabili pobjednički pogodak.

Lijevo krilo Matulja potom se u kratkim crtama osvrnulo na svoju igru te nadolazeći domaći susret s Hrvatskim dragovoljcem.

- Odigrao sam dobro, no bio sam presretan kada me je trener pohvalio i rekao mi da sam dobro zamijenio Antonija. To me je podiglo, drago mi je što sam dao svoj obol ovoj važnoj pobjedi te što sam pomogao ekipi, rekao je Ratkajec te najavio utakmicu s Hrvatskim dragovoljcem.

-  Sigurno je da su oni slabija ekipa od nas, no u prošlom kolu su pobijedili Moslavinu što nas poziva na oprez. Niti jednu momčad u ovoj ligi ne smijemo podcijeniti, domaći teren će nam sigurno biti velika prednost, no za pobjedu ćemo morat pružiti svoj maksimum jer nikoga ne možemo pobijediti bez maksimalnog angažmana svih igrača na parketu, zaključio je Ratkajec.