Matulji - Kozala, lokalni derbi na Kastvu: Dunatova laka konjica protiv Stašekovog topništva!

Subota, 22. rujna 2012. 15:28 Napisao  Milan Kosanović

Nadam se da ćemo se mi veseliti u nedjelju na Kastvu, rekao je Raul Valković. - Nadam se reprizi našeg prošlogodišnjeg susreta na Kastvu, riječi su Antona Dunata. Utakmica se igra u nedjelju u dvorani u Kastvu od 18 sati

 

 

 

Dvorana na Kastvu će u nedjelju (18 sati) biti centar rukometnih zbivanja u riječkom rukometnom prstenu. Svi rukometni zaljubljenici imat će priliku uživati u lokalnom derbiju između ljutih rivala, domaćih Matuljaca te gostiju s Kozale. Uoči utakmice koja redovito na tribine privuče velik broj gledatelja, koji bez obzira na krajnji ishod u pravilu uvijek uživaju u 60 minuta borbe i taktičkog nadmudrivanja dvaju stratega (Dunata i Stašeka), svoja razmišljanja o lokalnom derbiju ponudili su nam organizatori igre Matulja i Kozale, Raul Valković i Anton Dunato.

- Atmosfera u ekipi je odlična i sukladno tome očekujem pobjedu. Ne zanosimo se pričama da ćemo ih razvaliti, bio bih zadovoljan da na koncu slavimo i s jednim pogotkom razlike, najvažnije je da osvojimo puni plijen odnosno dva boda, započeo je glavni igrač Matuljaca Raul Valković koji smatra kako je izvrstan start u prvenstvo dobrim djelom utjecao na velika očekivanja uoči lokalnog derbija.

- Dvije pobjede su nam puno pomogle, dišemo kao ekipa i svjesni smo da možemo dobiti svakoga. Cijela priča koja se vrti oko Matulja od početka prvoligaške sezone je fenomenalna i u takvom raspoloženju dočekujemo utakmicu s Kozalom, rekao je Valković koji se potom osvrnuo na najjače adute protivničke momčadi.

- U ovoj ligi svako svakoga može pobijediti, pa tako i Kozala može iznenaditi u nedjelju na Kastvu. Nismo mi neko čudo, no spremamo se i treniramo kako treba, neporaženi smo te ne možemo pobjeći od uloge favorita. Kozala ima brzu kontru i polukontru, igraju 3-2-1 i 6-0 obranu tako da smo se tokom tjedna uvježbavali na obje obrambene formacije, no nije to ništa posebno, mišljenja je organizator igre Matuljaca.

- Ja se nadam da ćemo mi biti ti koji će se veseliti u nedjelju na Kastvu, a ovim putem bih pozvao sve ljubitelje rukometa do dođu pogledati utakmicu bez obzira na to za koga će navijati, neka ova utakmica bude rukometna fešta, zaključio je Valković.

S druge strane iz redova Kozale stižu također optimistične najave, mladi organizator igre Anton Dunato svjestan je da njegovu momčad ne očekuje lak posao, no vjeruje u pozitivan ishod lokalnog derbija.

- Matulji u utakmicu ulaze kao favoriti, no mi također vidimo svoje šanse ukoliko pametno i kvalitetno uđemo u utakmicu, rekao je Dunato koji se potom prisjetio proteklih susreta između ovih dvaju protivnika u kojima su glavnu riječ vodili dečki s Kozale.

-  Tada je u našim redovima bio velik broj starijih igrača koji su našoj igri davali potrebno iskustvo, ekipa je sada sastavljena od kadeta, no to je derbi i nikad se ne zna tko će na koncu slaviti, mišljenja je Dunato.

Za razliku od Matuljaca Kozalčani su u prvenstvo startali s dva uvjerljiva poraza, no prema riječima Dunata to nije srušilo samopouzdanje unutar momčadi.

-  Samopouzdanje nam nije srušeno, brojne ozljede su nam poremetile ritam igranja i treniranja, no svjesni smo svoje kvalitete i vidimo svoje šanse u ovoj utakmici, rekao je Dunato te otkrio od kuda vreba najveća opasnost iz redova Matulja.

-  Njihove najjače karike su vanjski igrači i iskusan golman, no unatoč tome nadam se reprizi našeg prošlogodišnjeg susreta na Kastvu. Pozvao bih naše navijače da dođu na Kastav i da nas podrže, očekujem puno dvoranu i dobru atmosferu, rekao je Dunato te odgovorio na pitanje spremaju li Kozalačni neko posebno iznenađenje Matuljcima:

-  Ne spremamo nikakvo iznenađenje, jako dobro poznajemo jedni druge i utakmica će se igrati s otvorenim kartama. Na koncu smatram da nam nije potrebno iznenađenje da bi ih pobijedili.