KUP REGIJE

Kozala osigurala osminu finala Kupa Hrvatske

Srijeda, 18. prosinca 2019. 13:25 Napisao/la  C. B.

Finale Kupa regije zapad: Arena Pula - Kozala 33:23 (20:14)

Kozala poražena u Puli
Kozala poražena u Puli Foto: Christian Brozović

Finale Kupa regija zapad

ARENA PULA - KOZALA 33:23 (20:14)

KUP REGIJEDom sportova Mate Parlov. Gledatelja: 350

Suci: Katanić (Poreč) i Mišan (Kanfanar)

ARENA PULA: Pintarić, Jovanović, Milutinović 1, Kovačević, Vasić, Rožman 6, Ćopić, Ikanović 7, Petrović 7, Simetić 1, Ćopić, Lokvančić, Tomašev 6 (3), Lovrinović 3, Bučaj 2

KOZALA: Ćaćan, A. Dunato 5 (1), Braut, Islamović 7 (3), Buneta 1, Blažina, Ljevar 2, Štucin, Borović, D. Dunato 3, Anić 1, Baldo 1, Milih 1, Grudić, Schlagenhauf 2, Pešić

Sedmerci: Arena Pula 3 (3), Kozala 5 (4)

Isključenja: Arena Pula 8 minuta, Kozala 4 minute

Rukometaši Kozale poraženi su u finalnoj utakmici Kupa u Puli kod Arene.

Iako se radilo o utakmici koja je više trebala biti revijalna, s obzirom da su obje momčadi plasmanom u finale ostvarile cilj te se plasirale u osminu finala Kupa Hrvatske, domaći rukometaši su ju shvatili kao krajnje natjecateljsku te su izašli na teren sa punim angažmanom.

Gosti iz Rijeke su utakmicu započeli u mješovitom sastavu što je Areni omogućilo da stekne početnu prednost. Domaća momčad je odlučila nakon premierligaša Zameta, skinuti još jedan veliki skalp, pa su tako vrlo agresivno krenuli u susret što je bilo previše za ekipu Kozale čiji su igrači glavama već na odmoru od zahtjevne polusezone.

Kozala je doputovala bez nekolicine ozljeđenih igrača pa su priliku dobili i mladi igrači koji bi trebali biti budućnost kluba uz sada već iskusne Islamovića i Dunata.