Tadej Široka: Mislim da stanka nije ostavila previše traga

Utorak, 04. svibnja 2021. 09:08 Napisao/la  SC

Nadam se da nas ova pauza neće skrenuti s tog puta i da ćemo nastaviti igrati kako smo igrali prije pauze, kaže trener Kozale

Tadej Široka
Tadej Široka Foto: screenshot

Rukometaši Kozale u subotu napokon započinju finalni „sprint" sezone u Prvoj HRL - jug nakon još jedne duge stanke.

Da je sve ostalo po starom, riječki prvoligaš bi ovaj vikend zaključio prvenstvo posljednjim kolom, ali voljom i odlukom rukometnog saveza, tek sada se kreće u posljednjih pet kola ovog natjecanja.

Kozala se nalazi na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice s utakmicom zaostatka.

Još jedna odgoda i mjesec i pol dana bez utakmica sigurno nije najbolje "leglo" rukometašima, koji su navikli bit u stalnom pogonu.

- Pa, mislim da stanka nije ostavila previše traga. Ekipa je u tom periodu dobro reagirala i dolaznost na treninge je bila vrlo visoka. U toj pauzi smo prvih par tjedana ušli malo relaksiranije u treninge, spustili smo intezitet i održavali fizičku spremu, da bismo sada ušli u jako visoki intezitet treninga s obzirom da nas čeka utakmica sa Zadrom za par dana kao i ritam subota - srijeda - subota, kazao je trener Kozale Tadej Široka.

Kozalu u subotu čeka ogled sa prvoligašem iz Zadra kojega su u prvom djelu natjecanja bez većih problema pobjedili na gostovanju iako iz redova Kozale upozoravaju da to nije ista momčad te da su se subotnji gosti dobrano pojačali za nastavak prvenstva.

- Tjedan dana prije nego što sam  preuzeo prvu momčad Kozale, ekipa je gostovala u Zadru. Pogledao sam tu utakmicu kao i posljednjih par utakmica Zadrana prije stanke i evidentno je da su oni sada drugačija ekipa. Vratila su im se dva ključna igrača i izgledaju jako dobro. Pokazuju ozbiljnost, pobjedili su lidera prvenstva, momčad Trogira i očekujem jako interesantnu utakmicu, rekao je Široka.

Kozala je prije prekida prvenstva ostvarila dvije vezane i jako dojmljive pobjede i to nad Senjem u gostima te kod kuće nad Ribola Kaštelom i ostavili su dojam kako se forma popela na zavidan nivo.

Zasigurno sada postoje nedoumice u kakvoj se natjecateljskoj formi nalazi ekipa jer u ovom periodu nije bilo ni pripremnih utakmica.

- Žalim što je prvenstvo prekinuto, jer smo ušli u jako dobar ritam. Pobjediti Senja u gostima i Kaštelu doma bio je mali podvig, očekivao sam da ćemo nastaviti u tom ritmu. Nadam se da nas ova pauza neće skrenuti s tog puta i da ćemo nastaviti igrati kako smo igrali prije pauze. Ekipa je uistinu motivirana, dečki su ozbiljni i jako dobro se radi te očekujem jednu dobru utakmicu i nadam se pobjedi, zaključio je trener Kozale.