Toni Brajković: Iskustvo se ne može steći preko noći

Nedjelja, 17. prosinca 2023. 20:28 Napisao/la  SC

Naravno da se nismo predali i da razmišljamo samo o ostanku u ligi, ovaj klub to zaslužuje, kaže trener Kozale

Toni Brajković
Toni Brajković Foto: MRKKozala/Facebook

Rukometaši Kozale ipak su na veliki odmor između dvije polusezone otišli sa smiješkom.

Nije to smiješak od uha do uha, jer je učinak u prvih 11 kola bio slabašan, ali dva boda i prva pobjeda ipak su donijeli mali komadić mira u srca svih onih kojima je Kozala draga rukometna sredina.

Arena je bila ta žrtva kojoj su mladići trenera Brajkovića nanijeli poraz te time ih preskočili na prvoligaškoj ljestvici te puležanima prepustili popularni "fenjer".

- Jako sam zadovoljan učinjenim i prikazanim na toj utakmici. Dečki su odigrali odličnu utakmicu i napokon dovršili posao u završnici utakmice. Istina je da su se za ovu utakmicu odazvala i naša dva igrača koja su privremeno bila odsutna iz rukometa, Marko Mrakovčić i Karlo Devčić, međutim svi su dali svoj doprinos i napokon smo premostili tu psihičku barijeru prve pobjede, rekao je trener Kozale, Toni Brajković.

Kozala je u netom minuloj polusezoni upisala samo tri boda na svoj račun, međutim dojam je da se moglo puno više bodova osvojiti, jer je u jako puno susreta riječka momčad diktirala tempo, imala prednost i od šest pogodaka prednosti, ali bi u završnici susreta zakazala realizacija, ruke bi zadrhtile i bodovi bi otišli u ruke protivnika.

- Prijašnji trener Marijanović mi je pustio momčad koja je odlično pripremljena, nema tu zamjerke. Jednostavno to su jako mladi momci kojima treba puno učenja i iskustva da bi znali rutinski završavati utakmice i staviti pečat na ono što su 40-50 minuta stvarali. Nažalost, utakmica s Arenom je bila prva gdje smo tu prednost i vodstvo iz većeg djela utakmice uspjeli i sačuvati i to je sada veliki pomak. Moram reći kako je ekipa odlična, da prati trenere, da sudjeluju u radu i da su klapa, međutim iskustvo se ne može steći preko noći i zato su nam ova dva pojačanja od iznimne važnosti, jer su donijeli mirnoću u odlučujućim momentima. To je prevaga u ovoj ligi u kojoj više manje svatko svakoga može pobjediti, pa smo i mi tako mogli imati šest, sedam bodova više, ali nemamo i to je realnost, kazao je Brajković.

Sada slijedi pauza od rukometa tijekom blagdana, ali pri povratku na parket, treneru Kozale kao i igračima sigurno predstoji mukotrpan rad i borba da se sačuva prvoligaški status koji sada traje već punih 12 godina.

- Naravno da se nismo predali i da razmišljamo samo o ostanku u ligi. Ovaj klub to zaslužuje i pritom se zahvaljujem svima u klubu i oko njega za podršku koju kao prva momčad imamo. Moto kluba je "Do vrha zajedno"; i samo zajedno možemo napraviti dobre stvari u nastavku sezone. Ne sumnjam u ovu ekipu, te uz koje pojačanje, siguran sam da ćemo izboriti Prvu ligu i iduće sezone, zaključio je Brajković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.