GORAN STAŠEK, TRENER MATULJA

Premijer liga? Ne treba se zamarati pričama...

Utorak, 30. listopada 2012. 11:13 Napisao  Milan Kosanović

Osobno nisam promijenio ciljeve, cilj je stvoriti stabilnog prvoligaša, kaže Stašek

 

Nakon odigranih osam kola Prve lige rukometaša igrači trenera Gorana Stašeka dijele treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici s momčadi Moslavine, a za vodećim dvojcem Umagom i Đakovom zaostaju svega dva boda. Matuljci su se svojim zapaženim igrama na prvoligaškim parketima prometnuli u vodećeg prvoligaša riječkog rukometnog prstena, iskusni Davor Brajnović i društvo sakupili su  isto bodova (12) kao sve tri ostale momčadi Crikvenica (5), Kozala (4) i Senj Wallenborn (3) zajedno što dovoljno govori o njihovoj nadmoći u odnosu na spomenute ekipe.

- Nismo mogli očekivati ovako dobre rezultate uoči početka sezone, nadali smo se da ćemo pružati kvalitetne partije, no nakon odigranih osam kola smo i više nego zadovoljni bodovnim učinkom i stanjem na prvenstvenoj ljestvici, rekao je trener rukometaša Matulja Goran Stašek.

U prvenstvo ste ušli s namjerom da izborite ostanak, nakon odigranih osam kola smješteni ste u samom vrhu prvenstvene ljestvice?

-  Plan je bio da pokušamo pobjeđivati u domaćim susretima te tako sakupljati bodove za ostanak i potrebno iskustvo. Nismo znali što očekivati na gostovanjima, odnosno možemo li na gostujućem terenu parirati ostalim prvoligašima. Prekretnica je bilo drugo kolo i pobjeda na teškom gostovanju u Kutini kada smo shvatili da s dobrim angažmanom i na gostovanjima možemo osvajati bodove.

Pobjedom nad liderom lige iz Umaga ušli ste u utrku za prva dva mjesta koja vode u Premijer ligu?

-  U utrci jesmo, ali nećemo zaboraviti da smo prije par kola na domaćem terenu izgubili od KTC-a i spustili se na prvenstvenoj ljestvici. Teško je nakon samo osam utakmica prognozirati kakav ćemo plasman ostvariti na kraju sezone. Mi ćemo pokušat igrati što bolje te sakupiti što više bodova jer jedino tako možemo ostvariti neki zapaženi uspjeh.

Jesu li vam na temelju dobrih igara u Prvoj ligi porasli apetiti u tijeku sezone?

-  Osobno ja kao trener nisam promijenio ciljeve, a cilj je stvoriti stabilnog prvoligaša i ono što je najvažnije pružiti ovoj talentiranoj ekipi mogućnost nesmetanog rada u rukometnim uvjetima koji bi trebali biti zadovoljeni tek s izgradnjom naše dvorane. Naravno, potrebna nam je puno kvalitetnija organizacija kluba te klupske logistike mislimo li ostvariti zacrtane ciljeve. Do kraja polusezone imamo još jako puno teških utakmica, sada nas očekuje teško gostovanje u Osijeku, a u posljednjem kolu gostujemo kod neugodne Županje. Ne smijemo smetnuti s uma niti činjenicu da smo ostali bez dva jako važna igrača, Antonija Jelušića i Filipa Briškog. Sreća je što naša ekipa već nekoliko sezona gaji uigrani sistem igre pa se individualna kvaliteta koju smo izgubili s ozljedama Antonija Jelušića i Filipa Briškog može nadoknaditi rotacijom ostalih igrača.

Što ako Matulji na kraju sezone budu plasirani na jednom od mjesta koje vode u Premijer ligu?

- U tom slučaju nitko sretniji od mene. Sigurno ćemo ponoviti feštu u konobi obitelji Kranjac kao prošle sezone. Šalu na stranu, u tom slučaju ćemo napraviti sve da igramo Premijer ligu. Ipak, ne treba se zamarati pričama oko Premijer lige dok momčad nema čak ni adekvatne uvjete za trening. Ovim putem zahvalio bih se rukometnom klubu Kvarner Kostrena i njihovom predsjedniku Nikoli Kosanoviću koji nam puno pomažu u vidu odigravanja prijateljskih trening utakmica gdje imamo priliku koristiti cijeli rukometni teren što je u našem slučaju prava rijetkost.