EGON PALJAR, TRENER CRIKVENICE

U svakoj utakmici upetljaju se delegat i suci

Petak, 02. prosinca 2016. 12:54 Napisao/la  Nenad Daskijević

 Igrači i ja kao trener bezbroj puta smo svjedočili namjernom rezanju našeg uspjeha u pojedinim susretima, kaže Egon Paljar

Egon Paljar (Crikvenica)
Egon Paljar (Crikvenica)

Rukometaši Crikvenice u desetom kolu Prve lige gostuju u Biogradu kog istoimenog domaćina koji je poznat kao domaćinska momčad i na čijem terenu je vrlo teško doći do bodova.

Trener Crikvenice Egon Paljar ipak se nada da bi njegovi igrači mogli doći do barem jednog boda koji bi im puno značio u nastavku prvenstva u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.

- U Biogradu možemo doći do boda. Oni jesu domaćinska momčad i igraju borbeni i agresivan rukomet, ali moji igrači su ove sezone pokazali da mogu igrati protiv bilo koga. Rezultati to ne pokazuju, ali ja sam jako zadovoljan  igrama moje momčadi. U svakoj utakmici igrači daju sve od sebe, ali to je samo sedam igrača. Nemamo širinu klupe i nema rotacije igrača. U takvim okolnostima ovi igrači izvlače maksimum i ne mogu im ništa zamjeriti. Osim toga moram naglasiti da smo u baš svakoj utakmici morali igrati i protiv sudaca i delegata, bez obzira da li se radi o domaćoj ili gostujućoj utakmici. Katastrofa i protiv toga se ne može. Zato moram ponoviti da ovi igrači u Crikvenici igraju izvan svojih mogućnosti i nadam se da će im se to vratiti. Svi imaju riječi pohvale, ali u svakoj utakmici nam fali jako malo za pozitivan rezultat. Siguran sam da u Biogradu možemo izvući bod.

U ovom dijelu sezone imali ste puno teži raspored, prava borba za očuvanje statusa slijedi u drugom dijelu sezone?

- Upravo tako. U drugom dijelu imamo lakše protivnike u utakmicama kod kuće i nadamo se bodovima sa kojima ćemo pobjeći sa dna ljestvice. Bilo bi u redu i da nam se sreća koji put osmjehne. Sve ove momčadi protiv kojih smo gubili sa minimalnom razlikom na proljeće su nam gosti i očekujem bodove.

Bilo je puno povika na suđenje u vašim utakmicama?

- Moram reći da smo u mnogim utakmicama ovog dijela sezone pokazali da smo zaslužili bodove, ali naglasit ću da imam osjećaj da se radi protiv nas, protiv Crikvenice, nekakav pik postoji. U svakoj utakmici kada smo u prilici doći do bodova upetljaju se delegat i suci. U zadnjem susretu protiv Metkovića bilo je očito da nam se uskraćuje pobjeda, odnosno barem bod. Igrači su bili van sebe i neizmjerno mi je bilo teško gledati ih utučene. Igrači i ja kao trener puno puta svjedočili smo da nas namjerno zakidaju u pojedinim susretima. Protiv takvih stvari se ne može, a na proljeće se nadam da ćemo kroz igru na domaćem terenu osigurati status.