DRAŽEN BARTOLOVIĆ

Kada počne prvenstvo svi će se bacati na glavu, a ja na prsa!

Utorak, 27. kolovoza 2019. 09:24 Napisao/la  SC

Bio je prisutan i određeni strah, kaže rukometaš Kozale koji se vratio nakon ozljede glave

Dražen Bartolović
Dražen Bartolović

 

Rukometaši Kozale ušli su u treći tjedan priprema za nadolazeću sezonu Prve HRL.

Za sada trener Darko Dunato može biti zadovoljan količinom volje i općom atmosferom koja vlada u momčadi.

Trenira se žestoko pod ravnanjem trenera za kondicijsku pripremu, Gorana Turze, a raspoloženje u svlačionici sigurno je naraslo povratkom u klub nekoliko bivših prvotimaca Kozale.

Među njima je i Dražen Bartolović, desno krilo koje je pauziralo prošlu sezonu nakon teške ozljede glave, a sada se vratio pomoći svojoj ekipi u novim prvoligaškim izazovima.

- Jednostavno sam se zaželio rukometa i ta želja je bila jača od mene očito, kroz smjeh je prokomentirao svoj povratak Dražen Bartolović, te nastavio:

- Prošlu sezonu nisam igrao, niti trenirao jer sam nakon ozljede glave zaključio da je preriskantno za mene da se opet upuštam u jake duele. Bio je prisutan i određeni strah, ali i odgovornost prema obavezama izvan rukometa. Jednostavno sam trebao pauzu i mogu reći da mi je dobro došla. Ozljeda je zarasla, opasnosti više nema, a kada vas nešto odvoji od terena na kojemu ste proveli veći dio života, onda se naravno javlja nostalgija i želja da se ponovno uhvati lopta u ruke. Ljudi iz kluba i moji suigrači na čelu sa trenerom Dunatom su izrazili želju da se probam vratiti i da im pomognem u narednoj sezoni, što sam na kraju i prihvatio te mogu reći da se ponovno osjećam dobro na parketu, iako smo u fazi trkačkih treninga što poslovično niti jedan igrač previše ne voli, ali brzo će i lopta, kazao je Dražen kroz smijeh.

Nova sezona Prve HRL nudi nova uzbuđenja za riječkog prvoligaša.

Momčad ne samo da je ostala na okupu nego je pojačana sa nekoliko novih-starih igrača.

Zasigurno postoje određene ambicije pred početak natjecanja.

- Uz stara lica, drago mi je da vidim i braću Dunato kao povratnike u naš klub. Njihovo iskustvo igranja u Premier ligi bi nam moglo biti od krucijalne važnosti. Jako je dobro što su svi dečki koji su iznijeli prošlu sezonu ostali na okupu. Znam da nije bilo lako odoljeti izazovima i pozivima jačih klubova iz boljih liga i zato valja posebno cijeniti njihov ostanak u Kozali. Prava smo momčad, mlada i kvalitetna. Ako budemo na razini koju imamo u rukama i nogama, onda se ne brinem za bodove. Ali idemo iz utakmice u utakmicu. Prvo želimo pobijediti na svakom treningu, onda u svakoj pripremnoj utakmici, a kada dođe prvenstvo, idemo na glavu. Svi osim mene, ja ću na prsa jer na glavu ne smijem, neda mi doktor, sa smiješkom je poentiralo ljevoruko krilo Kozale.

Rukometaše Kozale očekuje još jedan tjedan podizanja fizičke spreme, a zatim kreću i utakmice koje će poslužiti kao priprema za nadolazeće prvenstvo.

Prva od tih utakmica igra se na Kozali 4. rujna protiv slovenskog prvoligaša RK Črnomelja.