PRVA LIGA RUKOMETAŠA

Kozala pobjedom protiv Splita osigurali prvoligaški status

Subota, 02. ožujka 2019. 20:07 Napisao/la  SC

Utakmica 14. kola: Kozala - Split 38:29 (16:14)

Slavlje na Kozali
Slavlje na Kozali

 

Prva HRL - 14. kolo

KOZALA SPLIT 38:29 (16:14)

Dvorana Dinko Lukarić. Gledatelja 150

Suci: Čambala (Križa), Šimić (Sesvete)

KOZALA: Ćaćan, Štucin, F. Ljevar 7, Balas 5, Rak, Tomaš 7, Anić 1, Žepina 2, Vukičević, Islamović 2, L. Ljevar 10 (2), Schlagenhauf 2, Pešić, Loparac, Maljavac 2

SPLIT: Meštrović, Tolić, Arapović 3, Tukić 3, Medić 3, Vojak 2 (2), Šušnjara, Mladinić 2 (1), Lozina 6, Kalebić, Galić, Žeravica 3, Volarević 4 (19, Mitar 2, Poparić 1, Petrić

Riječki rukometni prvoligaš nastavlja sa dobrim igrama u nastavku prvenstva.

Nakon premoćne pobjede u Biogradu, mladići sa Kozale su očitali rukometnu lekciju i Splitu te ih dodatno gurnuli u ponor Druge lige.

Sam početak utakmice je pripao gostima koji su imali prednost i prividno kontrolirali utakmicu, ali ponajviše zahvaljujući brojnim promašajima domaće ekipe.

Splitu nije pomogli ni trostruko isključenje Kozalčana, a to kao da je dodatno motiviralo ekipu Darka Dunata koja je u tom periodu čak i okrenula susret u svoju korist te otišla na poluvrijeme sa dva pogotka prednosti.

Kozala drugi dio otvara furiozno.

Braća Ljevar bila su nerješiva enigma za goste iz Dalmacije te su uvelike zaslužni za odlazak riječana na prednost od osam pogodaka koju su do kraja bez poteškoća održavali.

Istaknuo se i Karlo Balas sa nekoliko vezanih pogodaka, a dobru utakmicu igrao je i Antonio Tomaš koji je zbog ozljede morao napustiti igru u 42. minuti.

Velika i važna pobjeda za Kozalu koja je ovim bodovima praktički osigurala druženje sa prvoligašima i dogodine.