Mladi rukometaši Trsata u finalu mađarskog turnira svladali aktualnog državnog prvaka

Srijeda, 30. listopada 2019. 14:22 Napisao/la  Tomislav Lončarić

Dječaci Trsata svladali PPD Zagreb i osvojili prvo mjesto na 25. Arany Kupu u mađarskom Szentgotthardu

Bolji od državnog prvaka
Bolji od državnog prvaka

 Izvrsnu prezentaciju rukometa prikazale su tri generacije RK Trsata na jubilarnom 25. Arany Kupu u mađarskom Szentgotthardu.

Međunarodni turnir na tromeđi Mađarske, Austrije i Slovenije na koji Trsaćani već godinama odlaze nikada nisu osvojili tako nadmoćno, kao što su to ove godine učinile dvije generacije, dječaka A 2006. godište i minića.

Generacija dječaka A 2006. god. pod vodstvom trenera Brajkovića superiorno je prošla kroz grupnu fazu i sa 6 pobjeda i uz gol-razliku 104:58 osvojila 1. mjesto.

U polufinalu svladana je slovenska Krka s 13:7, a najveće iznenađenje dogodilo se u finalu gdje su dječaci Trsata svladali aktualnog prvaka Hrvatske PPD Zagreb 19:17 čime su na neki način revaširali za poraz u finalu završnice Prvenstva Hrvatske.

Cijela ekipa je odigrala izvrsno, a za najboljeg igrača turnira izabran je Karlo Tomović.

Dječaci B 2008. god. trenera Zorana Babića natjecala se u grupnoj fazi i osvojila drugo mjesto, te izborila ulazak među najboljih osam ekipa.

U četvrtfinalu bolji su bili mali rukometaši Krke (Slo) 18:6, a u razigravanju od 5. do 8. mjesta mali Trsaćani su ubilježili najprije poraz od Koprivnice, a zatim pobjedu protiv HSG Barnbach/Koflacha i osvojili 7. mjesto na turniru.

Najmlađi Trsaćani, minići, pod vodstvom trenera Željka Radanovića, također su turnir završili kao pobjednici!

Ekipa je kroz gupnu fazu osvojila 1. mjesto.

U polufinalu je svladan HIB Hanball Graz (Aut) 21:11, da bi u finalu najmlađi Trsaćani bili bolji također od Austrijske Jufa Deutschlandsberg 19:14.

S ukupnom gol razlikom 137:74 i uz odličnu igru cijele ekipe, Za najboljeg igrača proglašen je Trsaćanin- Noa Matešića.

Treneri Toni Brajković, Željko Vujmilović, Zoran Babić i Željko Radanović vraćaju se kući s dva kolektivna i dva pojedinačna pehara koje su osvojile tri najmlađe generacije trsatskog rukometnog pogona, što drugim riječima znači da nema straha za rukometnu budućnost ovog kluba.