Goran Perkovac: Rukomet je sport malih sredina, u našem je slučaju to dokazano!

Srijeda, 13. prosinca 2023. 17:17 Napisao/la  I. C.

Obožavam posjećivati manje sredine, jer mislim da je to moja obaveza. Ipak su to djeca koja vole rukomet, kaže Perkovac

Goran Perkovac održao pokazni trening u Senju
Goran Perkovac održao pokazni trening u Senju

U organizaciji Rukometnog kluba Senj u Sportskoj dvorani Robert Barbi – Beli održan je rukometni projekt pod nazivom "Rukomet u malim sredinama", koji je svojom prisutnošću uveličao izbornik rukometne reprezentacije Goran Perkovac.

Naš proslavljeni reprezentativac, kapetan zlatne olimpijske reprezentacije iz Atlante 1996. godine, koji je sa svojim suigračima donio Hrvatskoj prvo olimpijsko zlato, rado se odazvao pozivu iz Senja.

Dvosatni program animacije i promicanja rukometnog sporta okupio je preko stotinu mladih rukometašica i rukometaša, te njihovih trenera koji su došli iz Gospića, Raba, Novog Vinodolskog, Selca.

Izbornik je mogao vidjeti smortu mladih talenata, koji su srčano odrađivali zadatke dok su pokazali svoja znanja i vještine.

- Obožavam vidjeti ovoliko djece u dvorani i vidjeti veliki angažman rukometnih djelatnika koji su oko kluba i u klubu. Moji prethodnici nisi dolazili na ovakva okupljanja mladih po malim sredinama, a ja obožavam posjećivati manje sredine, jer mislim da je to moja obaveza. Ipak su to djeca koja vole rukomet, koja vole naše reprezentativce i izbornike, možda lakše izaberu rukomet kao svoj sport, kazao je Perkovac.

Tema projekta je rukomet u malim sredinama, sam izbornik dolazi iz rukometno male Slatine što ga nije sputalo da postane rukometni velikan:

- Mislim da je rukomet sport malih sredina, jer je to u našem slučaju dokazano. Recimo, Metković koji je geografski mala sredina, samo u mojoj generaciji izbacio je trojicu olimpijskih pobjednika. Ne samo njih već i jako veliki broj vrhunskih igrača i trenera koji su došli iz te sredine. Sada Ljubuški pokazuje da je postao velika baza vrhunskih rukometaša, kao nekada Rijeka. Mi moramo raditi na tome da te male sredine u školama, a kasnije i u klubovima rade u rukometu i onda ćemo imati sigurno dobru bazu. Ne sumnjam da će male sredine i dalje proizvoditi dobre rukometašice i rukometaše. Trebala bi malo i država pomoći tim sredinama da poboljša uvjete i da se vrednuje njihov rad i trud, jer ipak je sport najbolja promocija neke države u svijetu, naglasio je Perkovac.

Senjanin Ivan Barbić  na popisu je reprezentativaca:

- Ivan se stvarno dokazao u zadnje dvije sezone. Stalno je u vrhu najefikasnijih igrača Premijer lige. Igra dobro, RK Dubrava je dobra sredina u kojoj se razvijaju mladi igrači, a Ivan je jedan o tih igrača koji su naša budućnost, zaslužio je poziv u najbolju vrstu i očekujem od njega kao i od svih mladih koji su pozvani da opravdaju moj poziv. Ja se za budućnost hrvatskog rukometa ne bojim, jer imamo na svim pozicijama jako kvalitetne i mlade igrače, želim im svima sreću i da se izbore za svoje pozicije, rekao je Perkovac.

Europsko prvenstvo je pred vratima,  prvo otkada je Perkovac izbornik, evo što očekuje:

- Moja prva želja i minimalni cilj je ući u četvrtfinale, a onda je sve moguće. Mi smo dovoljno dobra reprezentacija da možemo sa svima igrati. Nismo još dovoljno uigrani, ali imamo kvalitetu i ako budemo imali pravi entuzijazam, pravu želju i volju, mislim da podrške s tribina neće nedostajati, a onda sve treba dobro ukomponirati u jedan vrhunski orkestar da na kraju svi budemo sretni i zadovoljni.

Izbornik je u Senju održao pokazni trening, prezentirao je prisutnim trenerima detalje u radu i prilagodbu rada na uvjete u svojim sredinama:

- Vrlo rado ću se odazvati na ovakve aktivnosti jer to je velika podrška ljudima koji rade u klubu i svim rukometašima, poručio je Perkovac na kraju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.