Drago Žiljak: Tražimo načina da nadoknadimo izostanke

Nedjelja, 10. listopada 2021. 22:55 Napisao/la  KS

Željeli smo da nas zdravlje i ozljede mimoiđu, ali to se nije dogodilo. Nema veze, nećemo kukati, idemo dalje, kaže trener Zamećanki

Željko Vujmilović i Drago Žiljak
Željko Vujmilović i Drago Žiljak Foto: Kristian Sirotich

Rukometašice Zameta upisale su i treću pobjedu na otvaranju sezone, Riječanke za sada sve obaveze odrađuju u skladu s planovima, posljednja u nizu bila je utakmica protiv Udarnika iz Velike Gorice, ekipe koja je u prvih dvadesetak minuta prilično namučila Riječanke.

- Čestitke curama na pobjedi, protivnik je bio kombinatoran, dugo smo lomili njihov otpor, igrali su dosta dobru obranu. Dosta smo promašivali, što je možda i posljedica neke treme, odnosno želje da domaće utakmice odradimo bez prevelikog problema. No, bili smo dobri, igrale su sve cure, sve su dale svoj doprinos i da je bila malo bolja realizacija sigurno bismo u ranijoj fazi riješili utakmicu, rekao je Drago Žiljak, trener Zamećanki.

U Zametu od početka sezone ne kriju da im je želja vratiti se u elitni razred.

- Skupljamo bodove i to je ono što nas zanima. Znamo da je to pravi put kojim želimo do rezultata, nastavit će Žiljak.

Zamećanke su ostale bez podrške dviju važnih sugiračica, Katja Mikolić i Nikolina Pleša zbog ozljeda će izbivati neko vrijeme.

- Imali smo dobre pripreme, sve smo korektno odradili, odigrali prijateljske utakmice, ušli u formu i onda nam je Katja Mikolić zadobila ozljedu ramena, kao i Nikolina Pleša. To su dvije igračice iz prve postave, motori naše ekipe.  Ostali smo bez Katje Mikolić i Nikoline Pleša, ali nemamo sada pravo biti nezadovoljni. Upravo tražimo načina da te izostanke nadoknadimo, ali smo na dobrom putu jer imamo širinu i kvalitetu. Željeli smo da nas zdravlje i ozljede mimoiđu, ali to se nije dogodilo. Nema veze, nećemo kukati, idemo dalje, tražit ćemo rješenje kroz širi krug naših igračica i mislim da će sve biti u redu, zaključit će Drago Žiljak, trener Zameta.