Josip Štokić, trener Senja: Kvaliteta nije upitna, u narednim sezonama očekujem povratak u Prvu ligu

Utorak, 04. travnja 2017. 13:22 Napisao/la  N. D.

Treba vidjeti kako će ovi mladići odraditi prelaz u seniorski rukomet i kako će se na njih odraziti igranje pravog muškog rukometa, rekao je Štokić

Rukometni klub Senj broji uspješne dane u Drugoj ligi zapad.

U nastavku ovogodišnjeg prvenstva zaredale su se pobjede protiv momčadi iz gornjeg dijela prvenstvene ljestvice, te momčad čvrsto drži središnju poziciju tablice.

Očigledne zasluge za buđenje momčadi u nastavku prvenstva sigurno se mogu pripisati novom treneru – igraču Josipu Štokiću, koji je pozitivnom šok-terapijom izvukao iz momčadi ono najpotrebnije za pozitivne rezultate.

- Krajem siječnja došlo je do promjene u Upravi kluba, te su se pojavili novi ljudi u klubu. Kako je momčad krenula vrlo loše početkom drugog dijela, osvojen je tek jedan bod iz tri utakmice, nova Uprava je odlučila da napravi promjenu trenera, te sam ja postavljen na klupu prve momčadi s time da ostajem i igrač, a dosadašnji trener Stjepan Filipović nastavlja rad sa mlađim kategorijama u klubu. Dešavala se jedna vrlo kaotična situacija u klubu, pogotovo u prvoj momčadi, ali uspjeli smo se posložiti, te smo napravili po meni i jedan mali podvig pošto smo tri utakmice u nizu došli do pobjeda protiv momčadi koje su daleko ispred nas. Zadnju utakmicu na gostovanju protiv Trsata smo glatko izgubili, ali moram reći da su nas koštale ozljede i odigrali smo dosta loše, rekao je Štokić.

Štokić predviđa svjetlu budućnost za rukomet u Senju, kadeti kluba su jedni od boljih momčadi u državi, te je sigurno da se na njih ozbiljno računa.

- Moramo pohvaliti rad sa mladima, unatoč nedostatku djece u Senju. Trenerski kadar je vrlo dobro popunjen i mislim da klub ide u pravom smjeru. Prva momčad itekako ima perspektivu u natjecanju Druge lige. Ja sam na trenerskoj poziciji do kraja ove sezone, a za iduću sezonu predviđam nastavak uspješnih predstava. Za jedan veći iskorak ima puno faktora koji utječu na poziciju naše momčadi. Kao prvo treba vidjeti u kojem sastavu će se igrati ova liga, te je vrlo važno vidjeti i kako će se odvijati prelazni rok u ljetnim mjesecima. U našu momčad za eventualni korak prema prvom mjestu treba nadodati dva iskusna igrača koja bi povezala ove mlade igrače koji tek dolaze. Igrači su premladi i nemaju potrebno iskustvo za rješavanje ključnih utakmica, ali ne možemo im ništa prebacivati. Kvaliteta postoji, ali treba vidjeti kako će ovi mladići odraditi prelaz u seniorski rukomet i kako će se na njih odraziti igranje pravog muškog rukometa. Kvaliteta nije upitna i sigurno da će Senj u narednim sezonama ući u borbu za povratak u prvoligaško društvo, izjavio je Štokić.

U sljedećem kolu Senj dočekuje iskusnu momčad Verude, te Štokić najavljuje još jednu tešku utakmicu za svoju momčad.

- Očekuje nas vrlo teška utakmica protiv momčadi Verude koja ima veliki pobjednički niz, nisu izgubili u drugom dijelu prvenstva. U njihovim redovima su iskusni Premijer ligaški igrači Božić i Vrkljan, imaju izuzetnog vratara, prikazuju organiziranu igru u svakom susretu i biti će jako teška utakmica, ali mi se na našem terenu nikoga ne bojimo i sigurno idemo na pobjedu, zaključio je Štokić.