DARKO DUNATO

Ne vidim razlog da se Mornar-Crikvenica ne registrira

Subota, 16. rujna 2017. 13:11 Napisao/la  N. D.

Potreban je samo OIB novog kluba, kaže član Upravnog odbora HRS-a

Darko Dunato
Darko Dunato

Početkom kolovoza Uprava rukometnog kluba Mornar iz Dramlja donijela je odluku o spajanju sa susjednim klubom iz Crikvenice, a istu odluku nešto kasnije donijeli su i svi članovi rukometnog kluba Crikvenica.

Potpisan je sporazum u povezivanju ova dva klub, Grad Crikvenica je supotpisnik kojemu je itekako stalo da se rukomet prezentira na najvišem mogućem nivou.

Od tih odluka prošlo je već neko vrijeme, početak prvenstva sve je bliže, a konačnog odgovora od mjerodavnih institucija još nema.

Ono što je poznato je termin održavanja osnivačke skupštine novog kluba Mornar-Crkvenica, koja će se održati u nedjelju, 17. rujna 2017. godine.

Odgovore na mnoga pitanja vezana za status kluba zna  dugogodišnji član Upravnog odbora HRS-a Darko Dunato.

- Budući da županijske institucije, koje bi trebale odraditi svoj dio posla, ne rade kako treba, kao član Upravnog odbora HRS-a preuzeo sam na sebe taj dio posla, odnosno maksimalno sam se angažirao oko statusa klubova iz našeg kraja. Mogu reći da odluke oko statusa novog kluba još nema, a po svemu sudeći bit će donesena na sljedećoj sjednici Upravnog odbora koja će se održati u srijedu, 20. rujna 2017. godine. Prije toga održat će se osnivačka skupština kluba Mornar-Crikvenica na kojoj će se potvrditi odluka o preuzimanju svih prava i obveza od starih klubova, što je najvažnije za HRS. Odluku o spajanju potpisao je  Grad Crikvenica, novi klub dalje nastavlja djelovati kao jedan, te će nastaviti natjecanje u Drugoj ligi zapad. Predajom svih dokumenata Uredu za državu upravu i dobivanjem novog OIB-a bit će stečeni svi uvjeti za registracijom novog kluba. Moje dvanaestogodišnje iskustvo u Upravnom odboru HRS-a kaže mi da ne vidim razloga zašto HRS tu odluku ne bi potvrdio pozitivno. Legalistički, HRS-u je potreban  samo OIB novog kluba i ne vidim razlog da se novi klub ne registrira, rekao je Dunato

Na sjednici HRS-a razmatrat će se inicijativa o proširenju Druge lige zapad ?

- U Drugu ligu zapad na mjesto drugog kluba koji se gasi dolazi momčad Zameta 2, koja je na osnovu rezultata od prošle sezone u Trećoj ligi zapad stekla to pravo. Na sjednici Upravnog odbora razmatrat će se i inicijativa klubova o proširenju Druge lige, koja sada broji deset klubova, na dvanaest klubova, jer za to postoji skupštinska odluka i ne treba najava godinu dana unaprijed. Međutim, realnije je  očekivati da će takva odluka biti donesena za iduću sezonu, a ove sezone iz Druge lige neće nitko ispadati. Moje osobno mišljenje i želja je da to već bude ove sezone, jer nije logično da Treća liga ima trinaest klubova, a Druga samo deset. Jača liga mora biti maksimalno popunjena. Do sjednice iduće srijede sve odluke ne mogu se prejudicirati, ovo su moja izdvojena mišljenja koja ću zastupati, ali ponavljam da iz iskustva ne vidim razloga zašto ne bi bile donesene pozitivne odluke, zaključio je Dunato.