2. HRL: Rukometašice Zameta II pobjedom u lokalnom derbiju prekinule maštanja Murvica

Ponedjeljak, 27. ožujka 2017. 00:12 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Utakmica 18. kola: Zamet II - Murvica 25:23 (14:15). Aktualna je problematika ekipa sa prefiksom II (Zamet, Lokomotiva), koje drže u svojim rukama ključeve prvenstva


Druga liga rukometašica - Zapad,   18. kolo

ZAMET II - MURVICA    25:23 (14:15)

 Dvorana mladosti. Gledalaca: 80.
 
 Suci: Blašković-Božičević (Rijeka).

 ZAMET II: Lopac-Škrinjar (3), Dundović 2, Brkljača 6 (2), Mršić, Stanić 2, Močibob, Dobrić 3, Skokandić, Kalčić 5, Ivakić, Troskot, Bukvić, Toskić (2+1), Jurčić 7 (3), Kapović, Visković.

 MURVICA: Antić, Ljubanović, Papić, Skorić 11 (3), Juričić, Filipović 1, Debelić 2, Lekaj 4 (4), Mandekić (6+1), Marta Pešut, Matea Pešut, Grozdek, Poslek, Tus, Butković 2.

 Sedmerci: Zamet II 7 (5), Murvica 9 (7).

 Isključenja: Zamet II 6 minuta, Murvica 4 minute.

 Crveni karton: Ivana Dundović (45).

 Velika i zaslužena radost domaćih igračica u lokalnom derbiju, koji se je ponovno ukazao nakon dužeg vremena na ovim prostorima.

 Ekipa trenera Ede Šmita, Roberta Lukića, ali i predsjednika u  odlasku Luke Denone, uz brojne roditelje slavila je protiv Murvice.
 
 Bilo je razloga za slavlje, čak i legende i suosnivača ženskog Zameta Sime Kosanovića...

 Gošćama je preostalo samo čestitati pobjednicama.
 
 Ovim porazom zaustavila su se i maštanja rukometašica Murvice, koje su gajile ambicije da se upletu u borbu za prvim mjestom sa Ivanićem.
 
 Utakmicom u posljednjem kolu...

 Jaki tempo koje su domaće igračice nadale gošćama počeo je dolaziti do izražaja u trenucima kada se je kreirao rezultat - u završnici susreta.

 Murvica je imala vodstvo sredinom prvog poluvremena 8-12, pa 11-15 a  kretale su i prema +5.

 Do odmora Zamećanke su se približile, a u nastavku prvih 15 minuta Murvicu su ostavile na samo 4 postignuta pogotka.

 Domaća klupa zatvorila je sjajno gostujuću pivotmenku Anu Debelić, a lopte koje su išle prema njoj pravovremeno su neutralizirane.
 
 Ipak, iako su počele gubiti korak u odnosu na poletne domaće igračice, gošće su  uspjele u 52. i povesti 21:22, ali to je bio kraj nadanja za Murvicu.  

 Aktualna je problematika ekipa sa prefiksom II (Zamet, Lokomotiva), koje drže u svojim rukama ključeve prvenstva kada je riječ o borbi za naslov, ali i za napuštanje lige.
 
 Vrlo jednostavno je usporediti zapisnike sa utakmica ovih ekipa protiv Ivanića, odnosno Murvice i igračica koje su participirale u tim utakmicama.
 
 Još rječitije govori broj osvojenih bodova dvije vodeće ekipe prvenstva sa pričuvnim sastavima Lokomotive i Zameta.

 Vodeći Ivanić ima velikih i maksimalnih 8 bodova, drugoplasirana Murvica 4.
 
 Indikativno...