2. HRL: Rukometašice Murvica u Sisku iskazale pobjednički mentalitet i odanost klubu

Nedjelja, 18. veljače 2018. 14:23 Napisao/la  T. L.
Mladen Prskalo, trener Murvica
Mladen Prskalo, trener Murvica

Druga HRL zapad - 13. kolo

SISAK - MURVICA 16:26 (9:14)

Sportska dvorana Brezovica. Gledatelja:100

Suci: Kereta (Zagreb) i Nogić (Petrinje)

SISAK: Kardaš, Ančić, Potkonjak, Briševac 2, Čavrak 2 (2), Dobrić, B. Nišević 3 (1), Repustić, Mikac, Karanović, M. Nišević 9, Đurić, Gućanac.

MURVICA: Antić, Papić, Skorić 7 (2), Grozdek, Begić 4, Filipović 9, M. Lekaj, Mandekić, D. Lekaj, Tus, Debelić 3, Pešut, Poslek 1, Talan 1, Matijašić 1, Krešić.

Prije samo tjedan dana trener Prskalo nije mogao sastaviti kompletnu i zdravu sedmorku.

Liječnici, fizioterapeuti, lijekovi iz bakinih apoteka osposobili su većinu igračica.

Na najudaljenije ovogodišnje gostovanje nisu krenule samo dva lijeva krila (Ljubanović i Butković).

Neke igračice igrale su pod visokom temperaturom (Debelić) neke su direktno iz kreveta ušle u autobus (Mandekić, Tus)...

Na Crvenom SOS telefonu bila je spremna i Ivana Juričić.

Nakon utakmice trener Prskalo nije krio veliko zadovoljstvo:.

- Djevojke su pokazale veliki karakter i odanost prema klubu. Najiskusnija igračica Marija Tus željela je u Brezovici biti uz suigračice. U igru nije ulazila. Bila je ovo prilika i za nekoliko debitantica. Nakon duge ozljede na parket su se vratile Dilja Lekaj i Lorena Begić, povratnica iz Lokomotive. Ako bude išlo sve prema planu, željeli bismo da iduće godine u Prvoj ligi u Murvici zaigraju i ostale igračice ponikle u našem klubu, a sada igraju u drugim klubovima. U drugom poluvremenu kadetkinje su iskoristile ponuđenu minutažu. U Sisku sam imao nakon dugo vremena dvije kompletne vanjske linije  s time da Marijetu Lekaj nisam želio posebno opteretiti. Zdrava Petra Filipović u tandemu s Skorićkom sijale su paniku u redovima domaće ekipe, rekao je Prskalo.