Podvodni ribolov: Boris Reinić pobjednik Međužupanijskog prvenstva S. Jadrana

Subota, 02. lipnja 2018. 19:42 Napisao/la  V. P.

Danijel Pizentić iz DŠM-u Koromačno osvojio drugo mjesto u konkurenciji 18 podvodnih ribolovaca iz devet klubova, treće mjesto pripalo Robertu Mastromauru iz novigradskog kluba Erik Radin

Pobjednik Boris Reinić i barkariol Nenad Volarić iz riječkog Lubena
Pobjednik Boris Reinić i barkariol Nenad Volarić iz riječkog Lubena Foto: Valentina Prokić

Boris Reinić, podvodni ribolovac riječkog Lubena, pobjednik je XXVI. Međužupanijskog prvenstva sjevernog Jadrana održanog u organizaciji DŠM Koromačno u akvatoriju od Duge uvale do Crne punte.

Reinić je tijekom petosatnog ribolova ulovio dva ugora, tri vrane, trilju, škarpinu i četiri tabinje ukupne vrijednosti 16744 bodova.

- Malo iskustvo, malo poznavanje terena je zaslužno za rezultat. Prvih dva i pol sata sam ovio po pozicijama za koje sam znao, a zatim sam preostalo vrijeme plivao po terenima gdje nikad nisam. Našao sam još četiri, pet riba i nekoliko novih dobrih pozicija. Što se državnog prvenstva tiče još ne znam hoću li ići, ali ako mi poslovne obveze budu dozvoljavale, sigurno hoću, rekao je 54-godišnji Boris Reinić koji se od nacionalnih prvenstava oprostio još 2009. godine u Malom Lošinju. No, Novigrad je Reiniću poznati akvatorij te će se bivšeg reprezentativca i pročelnika Centra za podvodnu i hiperbaričnu medicinu u KBC Sušak najvjerojatnije moći ponovno vidjeti na državnom prvenstvu.

Drugo mjesto u konkurenciji 18 podvodnih ribolovaca iz devet klubova osvojio je Danijel Pizentić iz kluba organizatora Koromačno.

Pizentić je na žici imao tri ugora, vranu i četiri tabinje.

Treće mjesto pripalo je Robertu Mastromauru iz novigradskog kluba Erik Radin.

Mastromauru su broncu donijeli ugor, dva šarga, vrana i tri tabinje.

U ekipnom poretku najuspješniji klub je riječki Luben sa osam plasmanskih bodova koliko su zaradili Reinić i sedmoplasirani Dario Babić.

Erik Radin iz Novigrada je drugi, a Saša Tomić i Luka Kamenski iz DŠNM Volosko su treći.

Najvrjedniju ribu ulovio je Saša Tomić iz DŠNM Volosko - tabinju tešku 2281 gram, dok je najteži ugor imao 5720 grama, a ulovio ga je pobjednik Reinić.

Ribolovce i organizatore je poslužilo vrijeme, a i uvjeti u moru su bili dobri za ribolov te je samo pet natjecatelja bilo bez ulova.

Devet prvoplasiranih sa ovog natjecanja koji nemaju status prvokategornika stječu pravo nastupa na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske koje će se u listopadu održati u Novigradu.

Kategornici su Peruško, Čubrić, Babić, Micković i Pizentić, tako da svi natjecatelji koji su osvojili bodove u Koromačnom imaju pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske.

Rezultati pojedinačno: 

 1. Boris Reinić (Luben Rijeka) 16744
 2. Danijel Pizentić (Koromačno) 13223
 3. Roberto Mastromauro (Erik Radin) 12042
 4. Slaven Čubrić (DPS Zagreb) 12009
 5. Sandi Peruško (Marlera Ližnjan) 9256
 6. Saša Tomić (DŠNM Volosko) 9100
 7. Dario Babić (Luben Rijeka) 7831
 8. Dejan Micković (Medulin) 7617
 9. Luka Kamenski (DŠNM Volosko) 5782
 10. Danko Prispilović (Sv. Pelegrin Umag) 5059
 11. Giacomo Brunetta (Erik Radin) 5015
 12. Dario Pavošević (Jastog Šmrika) 1642
 13. Dejan Lerch (Jastog Šmrika) 1615

 

Fotogalerija Valentina Prokić