U Kostreni se održava državno prvenstvo u supersprint triatlonu

Četvrtak, 22. rujna 2022. 21:35 Napisao/la  SC
U Kostreni se održava državno prvenstvo u supersprint triatlonu

U subotu, 24. rujna 2022. godine, u Kostreni će se održati Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu koje organizira Triatlon klub Rival iz Rijeke u suradnji s Općinom Kostrena, Turističkom zajednicom općine Kostrena, Gradom Rijeka, Primorsko-goranskom županijom i Savezom sportova PGŽ.

Za naslov državnog prvaka na prvenstvu će se boriti 150 ponajboljih hrvatskih triatlonaca, među kojima i aktualni državni prvak Gabriel Barac, zatim prošlogodišnja juniorska državna prvakinja Aurora Valinčić kao i aktualna juniorska viceprvakinja Lana Vale.

Prijave natjecatelja kreću u 8 sati, a registracijiski ured bit će smješten pored Beach & Food bara Me Gusta.

U 9:30 sati na toj će se lokaciji održati otvorenje natjecanja uz obraćanje predstavnika organizatora i pokrovitelja kao i ceremonija proglašenja pobjednika u 15:30 sati.

U 10 sati s plaže ispod bara Me Gusta starta prva dječja utrka s predviđenim trajanjem do 11 sati.

U 12 sati s plaže Stara voda startat će utrka za žene s predviđenim trajanjem do 13 sati, a u 14 sati s istog mjesta planiran je start utrke za muškarce. Objava rezultata predviđena je oko 15:15 sati.

Natjecatelji će najprije preplivati 375 metara ispred plaže Stara voda, potom odvoziti 10 kilometara biciklističke utrke Šetalištem kostrenskih pomoraca i pretrčati 2,5 kilometra kostrenskim obalnim putom s ciljam na parkiralištu Nova voda.

Lučka kapetanija Rijeka osiguravat će plivački dio natjecanja, a redari i volonteri brinut će se za sigurnost natjecatelja i gledatelja na svim ostalim lokacijama.

Gledatelji se mole za pridržavanje uputa o privremenoj regulaciji prometa tijekom natjecanja kao i ograničenom kretanju na obalnom putu i plažama.

Zbog održavanja utrke u vremenu od 11 do 15 sati za sav promet (osim interventnih vozila), bit će zatvorena cesta Šetalište kostrenskih pomoraca kao i Ulica hrvatskih branitelja, a alternativni prometni pravac je državna cesta D8.

Autobusna linija 10A u polasku će prometovati magistralom (D8), a u povratku redovnom trasom.

Osoba za kontakt i dodatne informacije o natjecanju: Miroslav Marić, predsjednik kluba Rival (098/398202).