Sportski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke promovira zdravi način života

Ponedjeljak, 19. rujna 2022. 18:26 Napisao/la  SC
Sportski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke promovira zdravi način života

Sportski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke pridružio se promociji zdravog načina života putem projekta Holistic Sport Disciplines for People With Intellectual Disability – Hospitality.

Cilj projekta je ponuditi priliku za sudjelovanje u sportskim aktivnostima poput lagane gimnastike i vježbi opuštanja.

Lagana gimnastika je odlična za mentalno zdravlje svih pojedinaca, nešto što može raditi svatko, bez obzira na godine, kao izvrstan način održavanja forme.

Pomaže općem tjelesnom blagostanju i sprječava određene bolesti povezane sa starenjem.

S obzirom da je to nježan način korištenja različitih mišićnih skupina, može je raditi bilo tko, bilo koje dobi.

Lagano vježbanje pruža osjećaj blagostanja, energičnost, poboljšanje pamćenja i koncentracije, relaksaciju i kvalitetniji san.

Redovito vježbanje može imati pozitivan utjecaj na smanjenje depresije, anksioznosti, ADHD-a i još brojnih drugih psihičkih poteškoća.

Osim što oslobađa od stresa, tjelesno vježbanje stabilizira cjelokupno raspoloženje.

Lagano vježbanje potiče različite vrste promjena u mozgu, uključujući stvaranje i rast novih neuroloških mreža, smanjenje upala i oslobađanje neurotransmitera koji utječu na poboljšanje raspoloženja (endorfin, dopamin, serotonin itd.).

Lagano vježbanje može poslužiti i kao distrakcija omogućujući vam da pronađete malo mira u vremenu za sebe, a koje vam nudi izlazak iz ciklusa negativnih misli s kojima se svakodnevno borimo, a koje hrane depresiju.

Partnerske organizacije na projektu su MeetLab, Uisp Ciriè Settimo Chivasso, Courage Foundation, Scout Society i Sportski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Više o projektu na : https://hospitalityproject3.wixsite.com/hospitality/home