WINDSURF

Petar Nikolić surađuje sa svjetskim prvakom i doprvakom

Utorak, 18. rujna 2018. 09:36 Napisao/la  SC

Rijetko će kada koji trener to doživjeti, kaže riječki psiholog

Petar Nikolić
Petar Nikolić

 

Enrico Marotti postao je svjetski prvak u windsurfu između odtalog zahvaljujući radu tima stručnjaka.

Jedan od njih posebno je postao zanimljiv naskon Svjetskog prvenstva u Danskoj.

Riječki psiholog Petar Nikolić dvije godine brine se o mentalnoj pripremi novog svjetskog prvaka iz Rijeke, ali nije zlato sve što sja u Nikolićevu CV-u.

Nikolić je osvojio zlato i srebro budući da surađuje i sa svjetskim viceprvakom.

- Enrico i ja imamo fantastičan odnos, uspješno kombiniramo stečeno prijateljstvo i stručni rad. Suradnja s njime davno je došla u fazu kada on aktivno prijedlozima sudjeluje u formiranju svoj plana mentalne pripreme, jer nakon toliko vremena jako dobro poznaje taj segment. Zaista činimo tim pri čemu od daje stručni segment u jedrenju i taktici, a ja u mentalnoj pripremi. Nakon nesreće i ozljede u Portugalu, napravili smo nužne promjene i vrijeme oporavka od ozljede iskoristili da analiziramo naš rad i izaberemo najbolje za Enrica. Očito smo uspjeli jer jedri izvrsno i neopterećeno, objašnjava Nikolić kako je Hrvatska dobila svjetskog prvaka u windsurfu.

A evo kako je Poljska dobila svjetskog doprvaka:

- Što je tiče viceprvaka svijeta, Poljaka Macieka Rutkowskog, on je vidio velike promjene na Enricu i želio je biti dio naše priče. Na neki način smo ga primili u tim, on i Enrico su zajedno testirali i trenirali, a ja zadnjih devet mjeseci radim s Maciekom. Teško mi je opisati zadovoljstvo i ponos što su dva moja sportaša na dvije najviše stepenice na svjetskom prvenstvu. Rijetko će kada koji trener to doživjeti pa sam uživao u nečemu posebnom. I još uživam! U isto vrijeme tražimo prostor za napredak jer smo svjesni da možemo još bolje, zaključuje Nikolić.