Otvoreno prvenstvo za kadete i juniore u skokovima u vodu

Četvrtak, 30. lipnja 2022. 16:13 Napisao/la  Grad Rijeka
Zdravko Ivanković,  Sara Stehlik i Andrija Crnić
Zdravko Ivanković, Sara Stehlik i Andrija Crnić Foto: Grad Rijeka

Na Bazenima Kantrida, od 1. do 3. srpnja održat će se 11. po redu Otvoreno prvenstvo za kadete i juniore u skokovima u vodu.

Na natjecanju u organizaciji Kluba skokova u vodu „Primorje 2010“ i Riječkog sportskog saveza sudjelovat će oko 130 skakača iz sedam europskih država – Velike Britanije, Švedske, Njemačke, Srbije, Italije, Bugarske i Ukrajine, a natjecat će se i skakači sedam klubova iz Hrvatske.

Prema riječima trenera Kluba skokova u vodu „Primorje 2010“ Andrije Crnića konkurencija na natjecanju je jaka i pred posjetiteljima su tri dana uživanja u izvrsnim izvedbama mladih sportaša.

- Iz našeg kluba će se natjecati osam sportaša. Puno smo trenirali i pripremali se i nadamo se dobrim rezultatima, čak možda i borbi za medalje, rekao je Crnić koji je pozvao građane da dođu na Bazene i podrže mlade sportašice i sportaše, a pozivu se priključio i pročelnik Odjela za sport i tehnički kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković.

- Na našim Bazenima održana su već brojna međunarodna natjecanja, brojne inozemne ekipe biraju Rijeku i naše Bazene za svoje sportske pripreme. To je samo jedan od pokazatelja kako je Rijeka zasluženo ove godine Europski grad sporta, rekao je Ivanković.

Jedna od natjecateljica na predstojećem natjecanju bit će i Sara Stehlik, članica Kluba „Primorje 2010“ koja je istaknula kako očekuje jaku konkurenciju, ali i da se tijekom godine puno treniralo te kako se nada što boljim rezultatima u svojim disciplinama – daska 1 i 3 metra, te toranj 5 i 7,5 metara.

Natjecanja će sva tri dana započinjati u 9 sati, a svečano otvorenje održat će se u subotu u 15:30 sati.