KOSTRENJANI U ALPE ADRIA

Mladen Mišković dobio novi predsjednički mandat

Petak, 01. srpnja 2022. 11:52 Napisao  I. V.

Ukazala nam se prilika da igramo Alpe Adria ligu u koju bi se uključila tri austrijska kluba, tri ili četiri slovenska kluba, banjalučki Borac, Opatija i mi, kaže čelnik kostrenskog kluba

Mladen Mišković i Toni Krolo, predsjednik i vratar koji obnaša dužnost tajnika kluba
Mladen Mišković i Toni Krolo, predsjednik i vratar koji obnaša dužnost tajnika kluba

Mladen Mišković ostaje predsjednik Vaterpolskog kluba Jadran-Kostrena, nekadašnji vaterpolist Primorja na Izbornoj skupštini održanoj u kostrenskoj dvorani dobio je jednoglasnu podršku:

- Imam volje, nisam se umorio! Prije četiri godina, kada sam preuzeo funkciju predsjednika, klub se počeo gasiti, bio je u silaznoj putanji. Bilo mi je žao da ostanemo bez kluba mi koji živimo na moru i koji imam sve predispozicije za vaterpolo osim bazena. Konsolidirali smo se, vidi se da smo nešto napravili u proteklom mandatu kroz rezultate i financijske pokazatelje. Kada sam došao budžet je iznosio 48.000 kuna, 2021. godine dosegnuli smo 111.000 kuna... Normalno, veliki je doprinos Općine Kostrena, ali i naših donatora i sponzora, kaže Mišković i najavljuje zanimljivu novost:

- Ukazala nam se prilika da igramo Alpe Adria ligu u koju bi se uključila tri austrijska kluba, tri ili četiri slovenska kluba, banjalučki Borac, Opatija i mi. Liga bi ušla u LEN-a kalendar, održali smo dva preliminarna sastanka, očekujem da odredimo konkretne datume. Do sada smo međunarodno djelovali na turnirima koje smo organizirali ljeti u Kostreni, dolazili su Posillipo, mlade belgijske i engleske reprezentacije... Alpe Adria liga bila bi nešto sasvim drugačije, možda bi bila jača od Prve B lige, naglašava Mišković.

Bazen je vječna kostrenska tema?

- Konkretnih poteza nema, postoje naznake, spominju se dvije lokacije...

O bazenu se počelo razgovarati čim je osnovana općina, tada je načelno bila dogovorena lokacija kod sportske dvorane zbog kotlovnice?

- Ništa se do sada nije konkretno dogovorilo, nakon razgovora s općinskim čelnicima i čelnicima KPA Kostrena postoje indikacije...

U prošlom mandatu spominjali ste školu vaterpola?

- Nadam se da ćemo ovog ljeta početi sa školom, imao desetak kandidata, što bi bila početna baza na kojoj ćemo okupljati djecu u srpnju i kolovozu, a onda ćemo školu na jesen pokušati preseliti na Kantridu. Imamo podršku VK-a Primorje, jer i njima trebaju mladi. Nekada je škola u Kostreni funkcionirala u ljetnim mjesecima, problemi bi nastali kada bi počela školska godina i kada se trebalo seliti na Kantridu. Zato nam je bazen od presudne važnosti! Posebice zato što Kostrena stalno raste, sve je više mladih obitelji s djecom kojoj bi trebalo stvoriti uvjete.