Kostrenska regata okupila 73 jedriličara u dvjema klasama

Ponedjeljak, 26. rujna 2022. 20:44 Napisao/la  SC
Optimisti pred Žurkovom
Optimisti pred Žurkovom

Kostrenska regata za male klase okupila je 73 jedriličara iz klubova s područja Primorsko-goranske i Istarske županije.

U subotu su održana dva plova po vjetru jugoistočnog smjera, jačine od 8 do 12 čvorova, u nedjelju se nije jedrilo zbog jakog juga.

Na regati su nastupila 63 najmlađa jedriličara u klasi Optimist.

Pobjedu je u ukupnom plasmanu osvojio je Borna Mohač iz JD Val Crikvenica, drugo mjesto je osvojio Niko Katunar također iz JD Val Crikvenica dok je treći bio Dominik Tokić iz JK Punat.

U kategoriji dječaka do 12 godina pobjedio je Martin Mesić iz JK Galeb Kostrena , drugo mejsto osvojio je Lukas Žanić iz JK Burin Novi Vinodolski dok je treće mjesto osvojio Nino Gerdević iz JK Galeba.

U kategoriji djevojčica do 12 godina pobijedila je Dina Seršić iz JK Vihor Baška, drugo mjesto je osvojila Rita Lukarić iz JK Val, Crikvenica dok je treće mjesto osvojila Lara Mavrić iz JK Plav Krk.

U klasi ILCA 4 (bivši Laser 4.7) nastuilo je 10 jedriličarki i jedriličara.

U ukupnom plasmanu pobjednica je Manola Miletić iz JK Kvarner Rabac, drugo mjesto je osvojio Karlo Ugrin iz JK Galeba dok je treći bio Niko Braut iz JK Punat.

- Kad god je malo jači vjetar imamo problem sa sigurnim ulaskom i izlaskom jedrilica u more jer uvala Žurkovo nije zaštičena lukobranom. Iskreno se nadam da će se pronaći mogućnost unaprijeđenja infrastrukture u Žurkovu i sigurnosti naše lučice, možda uz pomoć kakvog EU fonda, jer imamo odlične jedriličare koji postižu vrhunske sportske rezultate i bilo bi lijepo omogućiti im što bolje uvjete rada, a time bi nam se olakšala i organizacija naših tradicionalnih regata, rekao je predsjednik JK-a Galeb Milko Volarić.

Jedriličarski klub Galeb je jedan od najstarijih i najtrofejnijih klubova na Jadranu, koji sljedeće godine slavi 90 godina postojanja.

Osnovan je u Martinšćici 1933. godine, a od 1963. godine djeluje na današnjoj lokaciji u Žurkovu.