Jubilarno 20. izdanje Olimpijskog festivala dječjih vrtića održano na Cresu

Nedjelja, 19. svibnja 2024. 19:35 Napisao/la  SC

Iduće godine domaćin Olimpijskog festivala dječjih vrtića bit će DV Crčak iz Malog Lošinja

Jubilarno 20. izdanje Olimpijskog festivala dječjih vrtića održano na Cresu
Foto: Grad Cres/Facebook

U organizaciji Dječjeg vrtića Girice i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije, Grad Cres bio je domaćin jubilarnom 20. izdanju Olimpijskog festivala dječjih vrtića PGŽ-e, održanom pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, PGŽ-e i Grada Cresa.

U atmosferi koje se ne bi postidjele niti mnogo značajnije sportske manifestacije, na creskom igralištu Dari okupilo se 400 djece iz deset vrtića koji su se natjecali u trčanju na 50 metara, skoku u dalj, bacanju loptice u dalj, štafetnom trčanju, potezanju konopa i malom nogometu.

Ukupnu pobjedu ostvarile su djevojčice i dječaci Dječjeg vrtića Rijeka sa 274 boda, dva više od Dječjeg vrtića Matulji, Dječji vrtić Radost iz Crikvenice osvojio je treće mjesto sa 243 boda, iako su pobjednici bili svi oni koji su se u subotu okupili na Cresu u istinskom festivalu dječje sportske radosti. Na travnjaku igrališta Dari, kao i na tribinama.

Inače, festival je službeno otvorila Marina Medarić, zamjenica župana PGŽ-e, mladim budućim sportašicama i sportašima obratili su se Marin Gregovorić, gradonačelnik Cresa, Mirjana Koljevina, ravnateljica DV Girice i Veljko Karabajić, predsjednik Zajednice sportova PGŽ-e, Roko Felora pročitao je zakletvu, David Josipović podigao olimpijsku zastavu, a Maris Matković upalila olimpijski plamen.

Iduće godine domaćin Olimpijskog festivala dječjih vrtića bit će DV Crčak iz Malog Lošinja.

Ukupni poredak: 1. DV Rijeka 274, 2. DV Matulji 272, 3. DV Radost Crikvenica 243, 4. DV Opatija 184, 5. DV Katarina Frankopan Krk 175, 5. DV Pahuljica Rab 160, 7. DV Viškovo 154, 8. DV Vladimir Nazor Kastav 120, 9. DV Girice Cres 107, 10. DV Cvrčak Mali Lošinj 86.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.