JK Galeb prigodno obilježio osvajanje brončane medalje

Petak, 09. rujna 2022. 16:43 Napisao/la  SC
JK Galeb prigodno obilježio osvajanje brončane medalje

U Jedriličarskom klubu Galeb održana prigodna proslava povodom osvajanja brončane medalje na svjetskom juniorskom prvenstvu u klasi 420 koju su osvojili Ema Samaržija iz JK Sveti Nikola iz Zagreba i član Galeba Leon Scheidl.

Ema i Leon skupa su počeli jedriti prošle godine i u tek nešto više od godine dana postigli izvrsne rezultate. Osim bronce na svjetskom juniorskom prvenstvu u Den Haagu u kategoriji muških i mješovitih posada, na državnom prvenstvu za klasu 420 u Malom Lošinju osvojili su zlato u konkurenciji mješovitih posada te uz zapažene rezultate uspješno sudjelovali na nekoliko svjetskih i europskih juniorskih prvenstava.

Da je riječ o sjajnoj godini za kostrenski jedriličari klub dokazuju i rezultati ostalih Galebovih posada i to u nekoliko klasa. U klasi 420, Mark Maglica i Luka Kamber osvojili su zlatnu medalju na državnom prvenstvu za muške i mješovite posade kategoriji do 17 godina kao i zlatnu medalju u kategoriji muških posada do 17 godina dok su Tajana Filipaš i Tin Fike osvojili brončanu medaju na državnom prvenstvu u kategoriji mješovitih posada.

Karlo Ugrin državni je prvak u klasi ILCA 4 (bivši Laser 4.7), u kategoriji do 16 godina -muški, a u Galeb su došla i sva tri odličja s državnog prvenstva za klasu Šljuka održanom u Mošćeničkoj Dragi.

Zlatnu medalju osvojili su Bojan Grego i Vlado Grego, srebrni su bili Milko Volarić i Dean Pavlak dok su Igor Ružić jr. (JK Galeb Kostrena ) i Slobodan Velikić (JK Jugo, Mali Lošinj) osvojili broncu.

S ostavrenim rezultatima osobito je zadovoljan predsjednik JK Galeb Milko Volarić koji ističe kako su ostvareni rezultati dokaz kvalitetnog rada. U klubu trenutno jedri pedesetak aktivnih jedriličara s kojima rade dva trenera i sportski direktor te nekoliko iskusnijih članova volonetra.