Humanitarni turnir u Bakru za malog Mateja Alaburića

Četvrtak, 01. lipnja 2023. 19:34 Napisao/la  SC
Humanitarni turnir u Bakru za malog Mateja Alaburića

Pozivamo Vas da nam se priključite u humanitarnoj akciji za našeg malog Bakrana Mateja Alaburića „Zajedno smo jači" <3.

Matej ima 3 godine i nažalost prije 6 mjeseci liječnici su mu dijagnosticirali tešku bolest koja je na njega i obitelj ostavila veliki trag.

Mateju je dijagnosticiran nefroblastom ili Wilms tumor desnog bubrega te nefroblastomatoza oba bubrega.

Hrabi Mate primao je kemoterapiju, te su liječnici uspjeli smanjiti tumor, a zatim je uklonjen tumor sa cijelim bubregom.

S obzirom da je i drugi bubreg obuhvaćen nefroblastomatozom liječnici su odlučili da će Mate idućih godinu dana primati kemoterapije.

Nažalost, kemoterapija ne pomaže u suzbijanju nefroblastomatoze, ona možda samo sprječava nastanak tumora.

Roditelji su još uvijek u potrazi za pravim načinom kako da spase bubreg.

Udruga NK Borac Bakar „Veterani" uz podršku Grada Bakra i TZ Grada Bakra organizira humanitarni turnir u nogotenisu na Žalu ribara u Bakru uz bogati program, koji se održava od 5. do 10. 6. u popodnevnim satima.

Svrha ovog turnira nije samo humanitarnog karakter nego prije svega podrška obitelji Alaburić u jednom vrlo teškom životnom razdoblju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.