EP Patricija Urbanc 18., najbolji hrvatski plasman u sanjkanju na prirodnim stazama

Utorak, 25. veljače 2020. 19:20 Napisao/la  SC
Patricija Urbanc
Patricija Urbanc

Izuzetno toplo vrijeme za ovo doba godine u Moskvi ozbiljno je zaprijetio otkazivanju Europskog seniorskog prvenstva u sanjkanju na prirodima stazama.

Težak tehnički zadatak za organizatora, premošten je na način da su se utrke organizirale na sačuvanom ledenom djelu staze Vorobyvevy Goryu, a sav program je reduciran na jedan trening i utrku za poredak.

Hrvatska reprezentativka Patricija Urbanc na kraju je zauzela 18. mjesto u konkurenciji 24 natjecateljice, te nakon 27. mjesta Lorene Rubinić iz 2014 sa EP u Umhausenu, ovo predstavlja najbolji hrvatski plasman ostvaren u sanjkanju na prirodnim stazama što se tiče nastupa na europskim seniorskim prvenstvima.

Nova europska prvakinja postala je Talijanka Evelin Lanthaler, drugo mjesto pripalo je Ruskinji Ekaterina Lavrenteva, dok je do trećeg mjesta dosanjkala Austrijanka Tina Unterberger.

Na kraju sezone u ukupnom poretku Kupu nacija, Hrvatska je zahvaljujući dobrim nastupima mlade delničke sanjkašice u konkurenciji 20 država zauzela 14. mjesto.