Be Active Night: Od 20 sati na Molo longu počinje raznovrsni sportski program

Petak, 28. rujna 2018. 19:39 Napisao/la  SC
Sanja Jovanović, Slaviša Bradić i Renato Kostović
Sanja Jovanović, Slaviša Bradić i Renato Kostović

 

Program „Be Active Night“ manifestacije započet će u subotu od 20 sati šetnjom građana po Molo longu, a nastavit će se s raznovrsnim aktivnostima prilagođenim svačijem ukusu i mogućnostima.

U najavi događaja, Renato Kostović, v.d. pročelnika gradskog Odjela za sport i tehničku kulturu rekao je kako Grad Rijeka nastavlja s aktivnim sudjelovanjem u hvalevrijednim projektima kojima je cilj ukazati građanima svih životnih dobi na važnost bavljenja sportom te ih potaknuti na redovitu fizičku aktivnost.

U ime Riječkog sportskog saveza, tajnik Slaviša Bradić istaknuo je atraktivnost lokacije Molo longa te kazao kako će prvih 500 građana koji se prošeću do kraja lukobrana dobiti zdravi obrok kojim će povratiti kalorije utrošene šetnjom.

Vježbanju pod zvijezdama pridružit će se i brojni riječki sportaši i klubovi, a Sanja Jovanović, bivša plivačica i trenutna sportska direktorica Plivačkog kluba Primorje navela je kako Rijeka redovitom organizacijom ovakvih aktivnosti zaslužuje biti zvana gradom sporta.

Nakon šetnje po Molo longu, od 20.30 sati krenut će sportsko rekreacijski dio programa kod bine koja će biti postavljena na početku šetnice, a od 21 sat započet će zajedničko vježbanje i snimanje promotivnog videa. Program besplatan je za sve, a najavljen je i popratni glazbeni i zabavni dio.

„Be Active Night“, uz Središnji državni ured za sport organiziraju Grad Rijeka, Riječki sportski savez i Zajednica sportova PGŽ. Klubovi partneri su Capoeira klub „Rijeka“, Taichi klub „Rijeka“, Kendo klub „Rijeka“, Planinarsko društvo „Kamenjak“ i Studio „Jump“, a sponzori Restaurant Molo longo, Lučka uprava Rijeka, Terminal 7 Fitness centar i Metis d.d.

Europski tjedan sporta održava se od 22. do 30. rujna u sklopu inicijative Europske komisije s ciljem poticanja Europljana da se tjelesnom aktivnošću bave tijekom cijele godine.