Marko Beaković, boćar BRB Ivree: Znamo koliko vrijedimo, idemo po sedmu titulu europskih prvaka

Četvrtak, 08. lipnja 2017. 17:49 Napisao/la  SC

BRB Ivrea, Pontese,  Zrinjevac i Pazin idućeg vikenda igraju završnicu Kupa europskih prvaka. Marko Beaković i Leo Brnić igraju za najbolju europsku momčad

Boćari aktualnog hrvatskog prvaka zagrebačkog Zrinjevca te trećeplasiranog Pazina predstojećeg vikenda u talijanskom Saviglianu igraju na završnom turniru četiri najbolje momčadi Kupa europskih prvaka, najjačeg svjetskog klupskog boćarskog natjecanja. Uz dva hrvatska kluba u završnicu su se plasirala i dva talijanska BRB Ivrea i Pontese.

Boćari Pazina u završnicu su se plasirali pobjedom nad slovenskom Lokateks Tratom, dok je zagrebački Zrinjevac nadigrao francuskog prvaka Cro Lyon.

- I ovo je već veliki uspjeh za naš klub i cjelokupno hrvatsko boćanje. Teško je dospjeti na završni turnir obzirom na kvalitetu francuskih i talijanskih klubova.Mi smo dobar posao odradili sa prvakom Francuske Cro Lyonom i uspjeli se plasirati. Uvjereni smo, skupili smo samopouzdanja i moji suigrači i ja da sada možemo pobijediti bilo koga u Europi.  Cro Lyon je bio dobar uvod u ovo što nas čeka. S razlogom ne moram biti skroman. Vjerujem da možemo pobjediti bilo koga i tako osvojiti titulu koja nam nedostaje zadnjih 20 godina, rekao je boćar Zrinjevca Tomislav Kolobarić.

Zrinjevac je naslov pobjednika Kupa europskih prvaka osvojio 1997. u Švicarskoj. Osim Zrinjevca, titulom se još okitio Trio Buzet 2009. godine.

U proteklih 27 godina otkad se igra Kup europskih prvaka čak 22 puta naslov pobjednika osvajači su talijanski klubovi, dok je tri puta pobjednik bio Cro Lyon.

Hrvatskih boćara ima i u preostala dva finalista, BRB Ivrei čiji dres nose Marko Beaković i Leo Brnić, te u Ponteseu za koji igra Roland Marčelja.

BRB Ivrea najtrofejniji je klub koji je čak šest puta bio pobjednik Kupa europskih prvaka.

- Pazinjani su imali dobar ždrijeb i maksimalno su ga iskoristili, dok je Zrinjevac odradio super posao kada je doma pobijedio Cro Lyon. Mi znamo koliko vrijedimo i idemo po naslov prvaka, po našu sedmu titulu, odlučno je poručio Marko Beaković.

Bez obzira što su Pazinjani možda ausajderi na završnom turniru, na kojem još dosad nikad nisu sudjelovali, kvalitetu imaju. Momčad koju predvode iskusni Valter Ivančić i Alen Guštin, nema što izgubiti, jer su samim plasmanom na finalni turnir napravili veliki uspjeh.  

- Nećemo se predati u polufinalu tko god bude s druge strane. Bilo bi dobro da jedna hrvatska ekipa bude u finalu, ali vidjet ćemo kako će ždrijeb odlučiti. Znamo tko su protivnici, strahovito jake momčadi, jače nego svjetske reprezentativne ekipe, ali ne damo se. Polufinale je jedna utakmica, dat ćemo sve od sebe pa ako dođe dobar rezultat dobro, a ako ne mi smo svoje napravili plasmanom na završni turnir, rekao je pazinski boćar Valter Ivančić.

Ždrijeb završnog turnira na rasporedu je u Saviglianu u petak 9. lipnja u 21,30 sati. Polufinalne utakmice igraju se u subotu od 14 sati, a finale u nedjelju od 10 sati.