Boće Open Klana: Slovenci Davor Janžič i Dean Tonejc pobjednici jubilarnog turnira

Ponedjeljak, 18. srpnja 2022. 19:55 Napisao/la  Oskar Valenčić

Za svaku pohvalu je tradicija duga već 25 godina i spoznaja da će još dugo trajati na ponos klanjskog Boćarskog kluba Sv. Rok i Općine Klana, kaže Dinko Beaković

Pobjednici turnira s organizatorima turnira i načelnicom Željkom Šarčević Grgić
Pobjednici turnira s organizatorima turnira i načelnicom Željkom Šarčević Grgić

Slovenci Davor Janžič i Dean Tonejc slavodobitnici su jubilarnog, 25. Međunarodnog boćarskog turnira „BOĆE OPEN KLANA 2022., odigranog od 15. do 17. srpnja na desetak boćališta u Klani, Studeni, Škalnici, Viškovu, Marinićima, Rijeci (M. Gennari, Podvežica) i Grobinštini (Jelenje – Dražice, Čavle).

U poluzavršnici Šaban i Pirić deklasirali su Petza i Šipeka rezultatom 13:1, a Janžić i Tonejc nadmašili Fabeca i Vujanoviča sa uvjerlivih 10:4.

U finalu, nakon nekoliko obostranih poništavanja igre, Karlo Šaban i Duje Pirić poveli su 4:0 protiv Davora Janžiča i Deana Tonejca.

Slovenci su se pribrali i smanjili na 4:3.

Nakon dva punta Slovenaca i tri Hrvata bilo je 7:5 za naše dečke.

Vrijeme je curilo i, u posljednju butadu ušlo se s istekom vremena.

Nastala je uzbudljiva završnica.

Šaban i Pirić promašili su balina za pobjedu, a iskusni velemajstor Davor Janžić iskoristio je priliku i pogodio balin, preokrenuvši 5:7 u konačnih 9:7.

U ženskoj konkurenciji, u kojoj je sudjelovalo sedam parova, u borbi za finale slovenski par Petrič – Pevec uvjerljivo je nadigrao Franić i Superinu 13:2, a Ludvik i Abram-Štumf su bile bolje od para Vlaše – Abram-Šimac (13:3).

U finalu Tadeja Petrič i Ana Pevec, već nakon 6:0 navijestile su brzopoteznu pobjedu protiv Helene Ludvik i Samante Abram-Štunf, koja je stigla 38 minuta i 14 sekundi prije isteka vremena.

Konačni ishod: 13:3.

Treće mjesto bližanjem su osvojile Dolores Vlaše i Valentina Šimac protiv Ljiljane Franić i Anite Superina.

Mladi parovi, do 18 godina, pokazali su da je zajamčena uspješna sutrašnjica hrvatskog boćanja.

Na prijestolje su se popeli Žarko Jerčinović i Filip Klarić, svladavši u finalu Ivana Načinovića i Lovru Šipeka sa minimalnih 7:6 u potpuno neizvjesnoj završnici.

Treće mjesto osvojili su Istrani Martin Štihović i Filip Popović, nadigravši Luku Tomića i Luku Tusa (10:3).

Dinko Beaković, suvereni boćarski vladar devedesetih godina minuloga stoljeća, pobjednik prva četiri klanjska Boće Opena (1996., 1997., 1998. 1999.) po završetku turnira rekao je:

- Za svaku pohvalu je tradicija duga već 25 godina i spoznaja da će još dugo trajati na ponos klanjskog Boćarskog kluba Sv. Rok i Općine Klana. Boćanje je u stalnoj ekspanziji, grade se objekti i stvaraju infrastrukturni uvjeti za omasovljenje i promidžbu ove neodoljive igre. U muškom finalu vidjeli smo vrhunsku igri i raritetan preokret. Šaban i Pirić bili su nadohvat trijumfu. Promašaj balina za spas iskoristio je Davor Janžič, pokazavši sjajnu koncentraciju i sabranost, potvrđujući vrhunsku klasu. Bravo! Ženski finale, iako lišen neizvjesnosti, također je pružio užitak gledateljima, kazao je Beaković (na fotografiji u sredini s pobjednicima turnira)

Organizator turnira Boćarski klub Sv. Rok, pod pokroviteljstvom Općine Klana, Županije primorsko-goranske i Drvne industrije Klana, brojnih donatora i ljudi dobre volje, osigurao je bogati nagradni fond koji su nagrađenima uručili načelnica Željka Šarčević Grgić i ini dužnosnici Općine Klana.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.