Dean Klarić: Ovo je prava nagrada, njome smo zaokružili desetogodišnju priču

Petak, 14. siječnja 2022. 00:10 Napisao/la  KS

Naravno da sve cure itekako dobro poznajem još od kada su bile djevojčice, uvjeren sam da neće biti problema, kaže novi izbornik ženske boćarske reprezentacije

Dean Klarić
Dean Klarić

Od kada je Škola boćanja Čavle osnovana kao klub Dean Klarić potpuno je promijenio percepciju ženskog boćanja na ovim prostorima.

Sukladno tome njegovo imenovanje za izbornika seniorske reprezentacije samo je logičan slijed svega onoga što se minulih godina događalo.

- Ovo je prava nagrada za rad i trud svih ovih godina, njome smo zaokružili jednu lijepu desetogodišnju priču, klupsku, trenersku i osobnu. Naravno da sve cure itekako dobro poznajem još od kada su bile djevojčice, sve osim Nives Jelovica. Jedino sam nju upoznao kao punoljetnu. Uvjeren sam da neće biti nikakvih problema u radu, ali niti u komunikaciji, započet će Dean Klarić, novi izbornik ženske seniorske boćarske reprezentacije.

Kakav je plan aktivnosti, što žensko boćanje očekuje ove godine?

- Prvo čekamo da vidimo kalendar i kako će ove godine to izgledati. U drugom mjesecu smo trebali imati Svjetski kup u Francuskoj, ali je zbog koronavirusa to odgođeno za listopad. Čekamo kalendar i onda ćemo biti pametniji i vidjeti kako ćemo slagati pripreme, organizaciju utakmica, natjecanja... Vidjet ćemo, sve u svoje vrijeme. U svakom slučaju, ključna će biti suradnja s Vjekom Matetićem, on je sada alfa i omega svih reprezentacija.

Nives Jelovica postala je izbornica juniorske reprezentacije?

- To je odličan potez. Moramo njegovati juniorski pogon, bez toga nema niti pravih seniorki. Cure moraju odlaziti na velika natjecanja, sticati iskustvo kako bi kroz određeno vrijeme bile spremne uskočiti u cipele svojih starijih kolegica u seniorskoj reprezentaciji.

Vjekoslav Matetić je direktor svih reprezentacija i izbornik seniora, Čedo Vukelić je izbornik kadeta i juniora, Nives Jelovica je izbornica juniorki i Dean Klarić je izbornik seniorki.

Boćarski savez Primorsko-goranske županije bolje priznanje od ovoga nije mogao dobiti?

- Rezultati su ti koji govore za sebe i u seniorskom boćanju i u boćanju mladih. Svi znamo tko  je Čedo Vukelić, tko je Vjeko Matetić. Mislim da su ta imenovanja pun pogodak i najbolja potvrda da se ovdje radi itekako kvalitetno, zaključit će Klarić.

loading...