Majhane boćarice i boćari u akciji na terenima u Klani

Ponedjeljak, 05. lipnja 2023. 17:59 Napisao/la  SC
Majhane boćarice i boćari u akciji na terenima u Klani

Boćarski savez PGŽ, partner u Erasmus + SPORT projektu "Boccia, pljočka and bulin -  Next generation TSG", u suradnji s Boćarskim klubom „Sv. Rok-Klana" organizirao 4. izdanje manifestacije pod imenom „MAJHANE (MIĆE) BOĆARICE I BOĆARI U AKCIJI" za početnike odnosno za mlađe dobne kategorije do 15 godina (U-15) s područja PG županije.

Natjecanje se održalo na terenima BK "Sv. Rok”, Klana dana 30. 05. 2023. godine s početkom u 10 sati, no zbog vremenskih neprilika manifestacija se preselila u boćarsku dvoranu na Marinićima.

Događanju je prisustvovalo preko 50 mladih polaznika škola boćanja s područja Čavla, Škrljeva, Hreljina, Rijeke, Drenove, Kastva, Matulja, Lovrana i Klane, te selekcija OŠ „Čavle".

Nazočnima su se prije početka natjecanja obratili Ivan Sušanj, potpredsjednik BS PGŽ i u ime organizatora, Franko Karlović.

Svi natjecatelji dobili su na darove prigodne majice i medalje, a najbolji su dobili i pehar ovisno o uzrasnoj kategoriji.

Pehare i prigodne darove dodijelili su predsjednica Boćarskog saveza grada Rijeke Renata Ševerdija i predsjednik BK „Sv. Rok-Klana" Herman Sušnik.

Natjecanje su vodili nacionalni suci i treneri boćanja Franko Karlović i Dragan Vlaše.

Pobjednici po kategorijama:

Do 8 godina:
- najbolji koštador i izbijaČ – Thiago Milinović (ŠB Sv.Rok-Klana)

Od 8 do 10 godina:
- najbolja koštadorka – Korina Klarić (ŠB Matulji)
- najbolji izbijač – Berto Vozila (ŠB Kastav)

Od 10 do 12 godina:
- najbolja koštadorka - Lorena Čolić (ŠB Kastav)
- najbolji izbijač – Zvonimir Pavletić (ŠB Vargon)

Od 12 do 15 godina:
- najbolji koštador i izbijač – Fran Kusturin (ŠB Kastav)

Rezultate možete pogledati  OVDJE

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.