MEMORIJALNI TURNIR

KD Kostrena pobjednik 20. boćarskog turnira Zlatko Jurković

Nedjelja, 23. listopada 2022. 10:19 Napisao/la  SC

Na turniru sudjelovali Kukuljanovo, Ledenice, Trsat, Hreljin, Krimeja, KD Kostrena, Kostrena 1 i Kostrena 2

Momčad KD Kostrena s načelnikom Draženom Vranićem
Momčad KD Kostrena s načelnikom Draženom Vranićem

Ekipa KD Kostrena pobjednik je 20. memorijalnog boćarskog turnira Zlatko Jurković, koji se održao na boćalištu u Kostreni i Boćarskom centru Podvežica.

Rezultatom 10:5 boćari KD Kostrena u finalu su pobijedili ekipu Hreljina, dok je na trećem mjestu ekipa Kukuljanova koja je prošlogodišnjom trećom uzastopnom pobjedom u trajno vlasništvo dobila stari prijelazni pehar.

U pauzi regularnog dijela turnira odigrano je natjecanje u bližanju i izbijanju.

Najbolji u izbijanju bio je Neven Vičević iz ekipe Kukuljanova, a najbolji u bližanju bio je Dario Bujan iz ekipe KD Kostrena.

Na 20. memorijalnom boćarskom turniru u Kostreni sudjelovalo je osam boćarskih ekipa: Kukuljanovo, Ledenice, Trsat, Hreljin, Krimeja, KD Kostrena, Kostrena 1 i Kostrena 2.

Iako vremenska prognoza nije bila obećavajuća, polufinalne utakmice ipak su uspješno odigrane na jogu Boćarskog kluba Kostrena u Žuknici dok su finalne utakmice zbog kiše morale biti premještene u Boćarski centar Podvežica.

Turnir je organizirao Boćarski klub Kostrena, pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i Sportske zajednice Općine Kostrena uz sufinanciranje Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Uoči početka turnira, članovi obitelji, predstavnici organizatora i pokrovitelja turnira posjetili su grob osnivača i prvog predsjednika Zlatka Jurkovića po kojem je turnir i dobio ime.

Lijepa je koincidencija da je pobjednik ovogodišnjeg jubilarnog turnira upravo ekipa za koju je igrao njegov sin Ervin Jurković.