Hrvatska osvojila međunarodni boćarski turnir Božić 2022

Utorak, 20. prosinca 2022. 20:15 Napisao/la  SC
Hrvatska osvojila međunarodni boćarski turnir Božić 2022

Juniorska reprezentacija Hrvatske osvojila je međunarodni boćarski turnir „Božić 2022." održanom u Boćarskom domu Podvežica u Rijeci u organizaciji Boćarskog saveza grada Rijeke i Boćarskog saveza Primorsko - goranske županije te Hrvatskog boćarskog saveza.

Na turniru su sudjelovale reprezentacije: Francuske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske te selekcija Primorsko - goranske županije.

Otvorenju turnira nazočili su pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Zdravko Ivanković, predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić, predstavnik Hrvatskog boćarskog saveza Loris Matković, predsjednik Boćarskog saveza PGŽ Miljenko Butković i predsjednica Boćarskog saveza grada Rijeke Renata Ševerdija.

Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe u kojima su, po sistemu svaki sa svakim, odigrali tri susreta. Grupu A sačinjavale su ekipe Francuska, Slovenija i selekcija PGŽ, a kao prvoplasirana ekipa u finale i borbu za 1. mjesto plasirala se Francuska.

Drugoplasirana Slovenija igrala je utakmicu za 3. mjesto dok je trećeplasirana selekcija PGŽ igrala utakmicu za 5. mjesto.

Grupu B sačinjavale su ekipe Hrvatske, Crne Gore i Srbije, a plasman u finale ostvarila je ekipa Hrvatske.

Hrvatska je s dvije pobjede i neriješenim rezultatom osvojila 4 boda sa zbrojem punata svih disciplina 24:8 (+16) i prvo mjestu u grupi dok je s istim učinkom, ali slabijim konačnim zbrojem bodova svih disciplina (20:12/+8) drugoplasirana bila Crna Gora. Treće mjesto zauzela je reprezentacija Srbije.

U samom finalu reprezentacija Hrvatske pobijedila je reprezentaciju Francuske rezultatom 10:6.

U dvoboju za treće mjesto Crna Gora je igrala neriješeno sa Slovenijom 8:8, a zbroj malih punti u susretu odlučio je tko će osvojiti 3. mjesto.

Tako je Crna Gora imala zbroj malih punata 165 naspram 152 Slovenije i osvojila 3. mjesto dok je 5. mjesto osvojila selekcija PG županije pobijedivši Srbiju 13:3.

Najboljim igračem turnira proglašen je Žarko Jerčinović dok je najbolji brzinac Gracija Stjepčević (CRG).

Pehare i nagrade uručili su predsjednica BS Grada Rijeke Renata Ševerdija i predsjednik Boćarskog saveza ŽPGŽ Miljenko Butković. 

Turnir su kroz dva dana sudili nacionalni suci Nives Jelovica, Davor Jelovica i Nenad Juričić te suci Leon Petz i Ivica Pribanić dok je voditelj turnira bio Dino Blečić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.