Europsko prvenstvo za boćare do 18 i 23 godine, Hrvatska u pohodu na najsjajnija odličja

Četvrtak, 08. veljače 2018. 12:23 Napisao/la  V. P.

Cilj su medalje, prije svega u brzinskom, a vidjet ćemo kako će se sve rasplesti. Treba i trenutak inspiracije te malo sreće za veliki rezultat, rekao je izbornik Čedo Vukelić

Mateo Načinović (Vargon)
Mateo Načinović (Vargon)

Svečanim otvaranjem i ždrijebom večeras će u francuskom Saint Vulbasu početi prvo Europsko prvenstvo u boćanju za boćare do 18 i do 23 godine.

Sudjelovanje je najavilo 12 zemalja koje će se natjecati u šest disciplina. Boćari do 18 godina natjecat će se u tehničkim disciplinama - brzinskom, štafetnom i preciznom izbijanju, dok će boćari do 23 godine odraditi klasične discipline - par, krug i pojedinačno.

Izbornik hrvatskih reprezentativaca do 18 godina Čedo Vukelić u Francusku je poveo Matea Načinovića (Vargon), Vedrana Glavića (Pazin) i Luku Gašpara (Ploče).

- Mateo Načinović je u dobroj formi. U zadja dva kola prvenstvu i juniorskoj ligi je pogodio 42 boće. Drži dobar nivo, a krajem studenog lani je imao rekord 47/47. To je najbolji juniorski rezultat u svijetu. I štafeta sa Vedranom je na dobrom nivou, očekujem da će pogoditi oko 50 boća. Italija, Francuska i Slovenija su konkurencija kao i uvijek. Gašpar odlično napreduje u preciznom. Prošle godine je bio juniorski prvak, ima par reprezentativnih nastupa iza sebe. Cilj su medalje, prije svega u brzinskom, a vidjet ćemo kako će se sve rasplesti. Treba i trenutak inspiracije te malo sreće za veliki rezultat, rekao je izbornik Čedo Vukelić.

Na čelo reprezentacije do 23 godine ponovno se vratio izbornik Tonči Jurjević. Jurjević u Francusku vodi braću Peru i Marina Ćubelu iz zagrebačkog Zrinjevca koji će pokušati medalju osvojiti u klasičnim disciplinama.

Pero Ćubela nastupit će u kraljevskoj disciplini pojedinačno klasično u kojoj je bio svjetski prvak, dok će Marin Ćubela nastupiti u bližanju i izbijanju u krug.