Boćarice Čavle - Škole boćanja osigurale plasman na završni turnir LIBL lige

Subota, 18. ožujka 2017. 15:32 Napisao/la  V. P.

Uz Čavjanke na završnom turnirnu najbolje četiri ekipe igrat će talijanski Buttrio te dvije slovenske ekipe Kolektor i Krim

Boćarice Čavle - Škole boćanja plasirale su se na završni turnir petog izdanja međunarodne ženske LIBL lige.

Uz Čavjanke na završnom turnirnu najbolje četiri ekipe igrat će talijanski Buttrio te dvije slovenske ekipe, Kolektor i Krim.

- Opušteno smo odigrali utakmicu zadnjeg kola jer smo plasman na završni turnir osigurali već ranije. Derbi je tako pripao ekipi Krima koja je iskoristila domaći teren. Izdvojiti treba rezultat Nine Volčine koja je u krugu nadigrala Virginiju Bajrić sa 28 punata, odlična 34 pogotka u brzinskom izbijanju. Tea Čančarević je sa 20 punata u preciznom izbijanju pokazala da je u formi kada je ta disciplina u pitanju. Hvala svim ekipama na sudjelovanju, te puno uspjeha protivnicama u završnici, rekao je trener Čavle - Škole boćanja Dean Klarić.

U posljednjem sedmom kolu igranom u Ljubljani i Idriji odlučivalo se samo o četvrtom putniku u završnicu između slovenskog Kolektora i hrvatske Komiže. Kolektor je pobijedio Triglav 10:6, dok je Komiža poražena od Buttria jednakim rezultatom.

- Utakmica je bila izjednačena, a na kraju je odlučilo štafetno izbijanje. Pohvalio bih svoju ekipu koja je u premijernom nastupu u LIBL ligi osvojila sjajano peto mjesto. Zadovoljan sam što smo u klasičnim igrama bili dobri protivnici, a posebno bih pohvalio Riu Vojković i Martu Marčelju koje su bile najbolje igračice u svojim disciplinama, pojedinačnom klasičnom te bližanju i izbijanju u krug, rekao je trener Komiže Vinko Sviličić.

Završni turnir igrat će se u svibnju u Italiji na boćalištu Buttria.


Rezultati 7. kola:

Ruma - Florida 0:16    
Krim - Škola boćanja Čavle 13:3
Triglav - Kolektor 6:10
Buttrio - Komiža 10:6

Konačni poredak:

1. Buttrio 14     
2. Krim 12       
3. Čavle 10        
4. Kolektor 8  
5. Komiža 6
6. Florida 4
7. Triglav 1        
8. Ruma 1