Boćarice Čavle - Škole boćanja nastavile kontinuitet osvajanja medalja na PH

Nedjelja, 26. studenog 2017. 20:23 Napisao/la  V. P.

Najbolja hrvatska boćarica Nives Jelovica osvojila tri naslova prvakinje Hrvatske: pojedinačno, u paru i preciznom izbijanju

Predsjednik BSPGŽ Serđo Samblić, Virginia Bajrić, Tea Čančarević, Ria Vojković i Nives Jelovica
Predsjednik BSPGŽ Serđo Samblić, Virginia Bajrić, Tea Čančarević, Ria Vojković i Nives Jelovica

Boćarica Labina Nives Jelovica osvojila je novi naslov prvakinje Hrvatske, ovaj puta u kraljevskoj disciplini pojedinačno klasično.

Jelovica je u finalu pobijedila Riu Vojković (Komiža) 13:4.

Najboljoj hrvatskoj boćarici to je treći naslov prvakinje Hrvatske osvojen ove godine.

Prije pojedinačnog svojoj bogatoj rezultatskoj kolekciji dodala je naslove prvakinje Hrvatske u preciznom izbijanju te u paru sa klupskom kolegicom Tanjom Grubišom.

Uz to, osvojila je i brončano odličje u bližanju i izbijanju u krug.

Najbolja u brzinskom izbijanju bila je Carrolina Bajrić (Čavle - Škola boćanja) koja u finalu pogodila 28/38 dok je njena protivnica Ria Vojković (Komiža) pogodila 23/38.

Zanimljivo je da su sestre Bajrić također bile vrlo uspješne na ovogodišnjim nacionalnim prvenstvima.

Carrolina i Virginia pobijedile su u štafetnom izbijanju, a dok je Carrolina bila najbolja u brzinskom izbijanju, Virginia je slavila u bližanju i izbijanju u krug.

Carrolina Bajrić srebra je osvajala u paru sa Nikol Marelja, preciznom izbijanju te u krugu.

Boćarice Čavle - Škole boćanja osvajale su i brončana odličja - Petrović i Cocaj u štafeti, Svetić i Maršanić u preciznom, Čančarević i Virginia Bajrić u pojedinačnom, Virginia Bajrić u brzinskom izbijanju.

Ukupno je 18 različitih boćarica osvajalo medalje na ovogodišnjim prvenstvima Hrvatske.

- Zadovoljan sam sa odrađenim jer smo nastavili kontinuitet osvajanja medalja na prvenstvima Hrvatske. Djevojke pokazuju da igrački sazrijevaju, pogotovo Carrolina Bajrić koja konstantno održava formu, a tek je prije 15-tak dana postala punoljetna. Oplemenila je novim rezultatima broncu sa Europskog prvenstva u Saluzzu. Čančarević je osvojila broncu u pojedinačnom, a to je naznaka njenog povratka, rekao je trener Čavle - Škole boćanja Dean Klarić.

Općina Čavle i dalje radi na razvoju boćanja što klub vraća rezultatima.

- Asfaltirani su nam vanjski jogovi pored dvorane Hrastenica. Na proljeće ćemo imati tako četiri nova joga. Hvala Općini Čavle i načelnici Ivani Cvitan Polić. Općina i Vijeće su uveli sportske stipendije, a kriterij su prve tri kategorije po HOO-u tako da će se rezultati nagrađivati i novčanim dotacijama, dodao je Klarić.

Čavle - Škola boćanja od ove sezone ima dvije ekipe, prva igra u Hrvatskoj ženskoj ligi, a druga u Županijskoj ligi.

- Veseli što nakon dugo godina imamo sedam mladih dečki koji su se priključili ekipi i rade sa nama. Mislim da je prošlo deset godina od kad je to bio slučaj zadnji puta na Grobniku, zaključio je Klarić.