BK Mario Gennari pobjednik Kupa Europe skupine C2, friški drugoligaš samljeo srpske reprezentativce

Utorak, 11. srpnja 2017. 12:21 Napisao/la  SC

Mario Gennari u polufinalu je pobijedio Novi Beograd 10:6, a u finalu je sa čak 16:0 nadigrao Val iz Herceg Novog

Boćari Marija Gennaria, prvaka Treće hrvatske lige Istra - Primorje, pobjednici su Kupa Europe C2, Europske boćarske federacije igranog u Posušju u organizaciji Boćarske federacije BIH.

Mario Gennari je u polufinalu nakon zaostatka od 2:6 za Novim Beogradom, čiju momčad čine reprezentativci Srbije, među kojima su i nositelji svjetskih i europskih odličja, uspjeli preokrenuti rezultat i  pobjedom 10:6 plasirati se u finale.

Drugi finalist bio je Val iz Herceg Novog koji je u polufinalu glatko sa 16:0 pobijedio Neum.

U finalu riječki Mario Gennari pokazao je nadmoć i sa 16:0 svladao Val, koji je u Posušje stigao pojačan višestrukim osvajačem svjetskih i europskih odličja Miroslavom Petkovićem. No, ni Petković nije mogao spasiti Val od razigranih pulena Damira Jasića, alfe i omege riječkog kolektiva.

- To je za nas bilo sve novo, mi smo došli kao kompletni autsajderi, jer dosad nikad nismo nastupali u europskom natjecanju, novi nam je bio raspored disciplina, a i protivnici su bile momčadi sa iskustvom i brojnim reprezentativcima. Kad nam je ždrijeb dodijelio Novi Beograd nismo bili presretni, jer za njih igraju gotovo svi reprezentativci Srbije. Poveli su 6:2, mi smo praktički bili na konopcima, ali uspjeli smo se probuditi i preokrenuti rezultat. Nakon toga jednostavno smo svi željeli doći do kraja i osvojiti trofej i to smo pokazali u finalu, iako nismo očekivali da ćemo pobijediti baš 16:0. Cijela ekipa je vrhunski odigrala, ne bih izdvojio nikoga posebno. Mi smo kao debitanti osvojili trofej i osigurali još jedno, četvrto mjesto hrvatskom klubu u C1 natjecanju, rekao je Damir Jasić.

Čestitke boćarima Gennaria stizale su sa svih strana, među kojima su i one predsjednika HBS Ćurka te predsjednik BSPGŽ Serđa Samblića. Iako se vrijedan trofej proslavio u Posušju, idućeg tjedna novo slavlje održat će se na jogovima BK MArio Gennari.

- Proslavit ćemo naslov pobjednika C2, ali i naslov pobjednika Treće hrvatske lige Istra, Primorje, rekao je Jasić dodavši kako iduće sezone Mario Gennari u ponešto izmjenjenom sastavu ide u Drugu hrvatsku ligu - sjever, no i sa izmjenama će zadržati nivo kvalitete te sredinu ljestvice među drugoligašima.

Za Mario Gennari pod vodstvom Damira Jasića nastupili su Josip Srića, Dean Klarić, Robert Vivoda, Mateo Načinović, Milan Čirjak i Đuro Pozder.

Rezultati:

Polufinale: Novi Beograd - Mario Gennari 6:10

Štafetno izbijanje (2:0): Milaković, Charrier - Načinović, Srića 40/53 - 39/53
Bližanje i izbijanje u krug (2:0): Milaković - Načinović 22:21
Precizno izbijanje (2:2): Butorac - ČIrjak 14:9, Skakić - Klarić 13:21
Par (0:4): Skakić, N. Radlović (Janković) - Pozder, Čirjak 3:13, Butorac, Jondža - Klarić, Srića 7:9
Pojedinačno (0:4): M. Radlović - Vivoda 6:13, Milaković - Načinović 3:13

Finale: Val - Mario Gennari 0:16

Štafetno izbijanje (0:2): Petković, Ranković - Načinović, Srića 39/50 - 40/52
Bližanje i izbijanje u krug (0:2): Ranković - Načinović 16:26
Precizno izbijanje (0:4): Seratlić - Klarić 3:17, Petković - Čirjak 13:17
Par (0:4): Šerović, Milanović - Pozder, Čirjak 0:13, Seratlić, Matković - Srića (Jasić), Klarić 5:13
Pojedinačno (0:4): Ranković - Načinović 1:13, Petković - Vivoda 5:10