Stolni tenis: Željko Dominik pobijedio u Zadru, Sena Smailji najbolja na Pagu

Subota, 17. rujna 2016. 15:04 Napisao/la  SC

 Na 7. Otvorenom prvenstvu grada Paga  sudjelovalo preko 120 natjecatelja iz cijele Hrvatske


Odigrana su prva dva natjecanja ove sezone. Igralo se 7. Otvoreno prvenstvo grada Paga.

Na turniru je sudjelovalo preko 120 natjecatelja iz cijele Hrvatske.

STŠK Srdoči Rijeka je bio zastupljen sa tri igrača (dva u kadetskoj i jedan u juniorskoj konkurenciji) te sa jednom igračicom u najmlađim kadetkinjama.

Filip Štimac je u juniorskoj konkurenciji uspio ostvariti zapaženiji rezultat ušavši među 16 najboljih gdje je ispao od Karla Godine iz Čakovca.

Najbolji uspjeh ostvarila je Sena Smailji u kokurenciji najmlađih kadetkinja osvojivši prvo mjesto.

Sena je u grupi savladala Benko Lanu rezultatom 3-0, te Znika Anu rezultatom 3-2.

U meču punom preokreta Sena se pokazala mirnijom u završnicama poena protiv igračice koja drži 7. mjesto na rang listi u Hrvatskoj.

U ½ finalu Sena je igrala protiv Lucije Krnić, koja je trenutno 6. na rang listi te je uvjerljivo pobijedila rezultatom 3-0.

Konačnu potvrdu dobre igre, a koja je rezultat dobrog rada cijelog kluba, Sena je pokazala u finalu gdje je protiv treće igračice u Hrvatskoj slavila još uvjerljivije sa 3-0 (7,6,6) te tako osvojila prvi turnir nove sezone. Ujedno, ovim rezultatom Sena Smailji je skočila na 1. mjesto rang liste kadetkinja.

Drugi odigrani turnir je 1. HSTS turnir u Zadru, gdje je Sena Smailji nastupala u starijoj kategoriji, ali to nije omelo u ostvarivanju dobrog rezultata.

Naime, Sena je nanizala nekoliko pobjeda te ušla među osam najboljih što je odličan rezultat obzirom da je nastupala sa starijim igračicama.

U Zadru su nastupali i prvotimci; Luka Šarčević, Željko Dominik te Mario Divković. Šarčević nije uspio proći kvalifikacijsku skupinu, dok su Divković i Dominik uspješno odradili kvalifikacije.

Divković je potom zapeo na prvoj prepreci izgubivši od Zovka (Vodovod Osijek) rezultatom 3-0, dok je Dominik nanizao nekoliko pobjeda te na kraju uspio i osvojiti turnir.

Do finala redom je pobjeđivao Kraljevića sa 3-2, prvog nositelja Mijatovića (GSTK Zagreb) sa 3-1, Zovka (Vodovod Osijek) sa 3-1 da bi u finalu apsolutnom dominacijom potvrdio veliku formu svladavši Banek Maria (Vodovod Osijek) rezultatom 3-0 (7, 5, 3).