1. B liga: Odbojkašice Grobničana i Drenove u međusobnom ogledu traže put u Prvu ligu

Petak, 21. ožujka 2014. 18:51 Napisao  Marko Babić

- Utakmica je od velike važnosti, ali pripremamo se kao za svaku drugu, rekao je Marko Crnković. - Ove utakmice mi predstavljaju gušt, najlakše je raditi jer igračicama ne treba dodatan motiv, ustvrdio je Ilija Matić

Odbojkašice Grobničana i Drenove u subotu od 18 sati na Mavrincima igraju derbi Prve B lige koji bi se mogao pokazati ključnim za plasman u Prvu ligu. Naime, Grobničan i Drenova u borbi su za drugo mjesto koje donosi plasman u viši rang. Drenova ima bod prednosti na drugom mjestu, ali i utakmicu više. Doduše, nakon ove utakmice do kraja sezone ima još dva kola, a obje ekipe očekuju teški ogledi.

- Međusobni ogled će vjerojatno odlučiti tko će osvojiti drugo mjesto. Utakmica je od velike važnosti, ali pripremamo se kao za svaku drugu, bez nekih tenzija. Ionako imamo težak raspored, svaka utakmica nam je bitna. U provj utakmici u kojoj nas je Drenova pobijedila igrali smo bez Ane Tomas, slagali smo polako opet ekipu. Mislim da ta utakmica neće imati neki značaj na ovaj susret, rekao je Marko Crnković, trener Grobničana.

S druge strane Drenova se nizom dobrih rezultata našla u samom vrhu.

- Rano je govoriti o tome, ali sve upućuje da će ova utakmica imati veliki značaj u borbi za drugo mjesto. S obzirom na raspored, do kraja su još tri kola i devet bodova. Veliki je bodovni ulog i svaki osvojeni bod puno znači, rekao je Ilija Matić, trener Drenove koja je u prvoj utakmici protiv Grobničana slavila 3:0.

- Oni su tu utakmicu igrali bez Ane Tomas, koja je sada u sastavu. U odnosu na prvi dio imamo Jelenu Grujić koja nas je pojačala. Razlika je u te dvije igračice. Oni dobijaju puno na sredini, a mi smo pojačali segment igre koji nam je bio slabiji. Obje ekipe su za nijansu bolje. Osobno, ove utakmice mi predstavljaju gušt, najlakše je raditi jer igračicama ne treba dodatan motiv, zaključio je Ilija Matić.a