ŽOK DRENOVA U PRVOJ LIGI

Ilija Matić: Ovo je veliki uspjeh za mali klub

Nedjelja, 06. travnja 2014. 10:59 Napisao  Marko Babić

- Sve pohvale igračicama. Ovo je ekipa koja sportski živi i razmišlja, meni kao treneru je super raditi s ovim curama, rekao je trener odbojkšica Drenove

Kakvo je to bilo slavlje u Zadru. Odbojkašice Drenove pobijedile su Zadar, upisale 13 pobjedu i osvojile drugo mjesto koje vodi u Prvu ligu. Nešto što se na početku sezone nitko nije usudio prognozirati na kraju se ostvarilo.

- Sve pohvale igračicama. Dobor smo se pripremili za utakmicu u Zadru, znali smo moramo uzeti tri boda. Bila je to jedna prava utakmica. Dobili smo puno čestiti nakon utakmice, od Riječkog sportskog saveza, trenera, rodbine, prijatelja.... Mobitel je bio pun poruka. Oko pedesetak navijača pratilo nas je u Zadar, ove godine imamo potporu na svim utakmicama, rekao je Ilija Matić, trener Drenove nakon velike pobjede.

Drenova i Grobničan ušli su u sezonu bez spektakularnih najava, na kraju su obje ekipe bile u igri za Prvu ligu do samog kraja. Na kraju su se ključnim pokazale dvije pobjede Drenove u lokalnim derbijima.

- Sada smo izborili Prvu ligu, ali nećemo još ništa pričati o tome, prerano je. Cilj je ostvaren, moramo se odmoriti. Ušli smo kao autsajderi u ovu sezonu, rasli smo kroz utakmice i ovo je veliki uspjeh za mali klub, rekao je Ilija Matić.

- Na početku sezone sam govorio da nam je raspored puno povoljniji u drugom dijelu. Budući da smo u prvom dijelu ostvarili nekoliko gostujućih pobjeda osjetio sam da idemo prema nečemu. Potajno sam se nadao da možemo nešto napraviti. Rad je bio kvalitetan, i utakmica protiv Zadra je potvrdila koliko smo željeli pobjedu, u nekoliko poena igračice su lovile loptu koja je već bila na zapisničkom stolu, rekao je Matić.

- Ovo je ekipa koja sportski živi i razmišlja, meni kao treneru je super raditi s ovim curama. Dođu na trening pune želje i volje, ekipa je mlada i perspektivna i vjerujem da nećemo stati na ovome. Šest mjeseci dug je period, ima vremena da posložimo neke stvaru. Moramo se odmoriti, ali vrlo bzo ćemo krenuti u pripreme za Prvu ligu, zaključio je Ilija Matić.