Ilija Matić, trener Drenove: Šteta bi bilo ne iskoristiti priliku za ulazak u Prvu ligu

Srijeda, 26. ožujka 2014. 11:48 Napisao  Marko Babić

Ništa još nije gotovo, sada samo tek prošli jednu stepenicu. Treba odraditi još dva kola odraditi i sada sami odlučujemo o svojoj sudbini, kaže trener odbojkašica Drenove

Odbojkašice Drenove pobjedom na gostovanju kod Grobničana napravile su veliki prema drugom mjestu i plasmanu u Prvu ligu. Riječanke dva kola prije kraja imaju tri boda prednosti ispred Marčana, te četiri ispred Grobničana koji ujedno ima utakmicu manje u kojoj će vjerojatno uzeti tri boda jer igra protiv posljednjeplasiranog Vodnjana. Sve tri ekipe u zadnja dva kola još imaju šanse za drugo mjesto. Drenovu očekuje ogled protiv Đakova i Zadra, Marčana igra protiv Agrotehnike i Fortis Volte, dok će Grobničan, uz zaostalu utakmicu protiv Vodnjana, odmjeriti snage protiv Fortis Volte i Đakova.

- Objekitvno sada mo zasluženo na drugom mjestu. U iduće kolo dolazi nam vodeće Đakovo, puni smo sampouzdanja. Imamo dosta publike na našim utakmicama i ovim putem ih pozivam da nas dođu podržati protiv Đakova. Cure su spremne za utakmice koje nas čekaju. Napravit ćemo sve da pobijedimo Đakovo, te Zadar tako da ne ovisimo o drugim rezultatima, rekao je Ilija Matić.

- Kada smo krenuli u ovu sezonu namjera je bila da stvorimo mladu i perspektivnu ekipu. Radi se kvalitetno i rezultat je došao kao posljedica toga. Tu je i dugogodišnji rad Emila Baltića sa suradnicima. Pojavila se skupina navijača koja nas prati, to je veliki zamah za klub poput Drenove i bilo bi šteta sada to ne iskorititi i izboriti Prvu ligu kada se otvorila prilika, ustvrdio je Matić.

- Ovaj rezultat koji smo dosad ostvarili je iznenađenje jer mnogi klubovi imaju igračice na dvojnu licencu, tako neki klubovi imaju na raspolaganju igračice iz Prve lige. Nismo znali da li će ova mlada ekipa uspjeti izdržati tempo i pobjeđivati u kontinuitetu.  Stvorila se pozitivna atmosfera što je dovelo do rezultata, rekao je trener Drenove.

- Ništa još nije gotovo, sada samo tek prošli jednu stepenicu. Treba odraditi još dva kola odraditi i sada sami odlučujemo o svojoj sudbini. Svjesni smo toga i pokušat ćemo odraditi što bolje zadnje dvije utakmice, zaključio je Ilija Matić.