PRVA B LIGA

Odbojkašice Drenove izborile Prvu ligu!

Subota, 05. travnja 2014. 21:46 Napisao/la  M. B.

Utakmica 18. kola: Zadar - Drenova 0:3 (14:25, 9:25, 21:25)

Prva B liga odbojkašica

ZADAR - DRENOVA 0:3

Utakmica 18. kola: Zadar - Drenova 0:3 (14:25, 9:25, 21:25). Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja: 80.  Suci: Juravić i Maričić.

ZADAR: Pavin, Bajlo, Vrkić, Kiljan, Krezić, Nikpalj, Ninčević, Meštrović, Blasov, Mrkić, Pehar, Miočić.

DRENOVA: Grujić, Kalac, Surina, Buljat, Vučković, Mudrić, Čargonja, Kovačić, Marcato, Pavličić, Barać, Ballen, Rajković.

Rezultati i poredak
Rezultati 18. kola: Fortis Volta - Marčana 0:3, Agrotehnika - Sinj 1:3, Brda - Vodnjan 3:0 (bb), Zadar - Drenova 0:3, Đakovo - Grobničan 1:3.
Poredak: Đakovo 45, Drenova 40, Grobničan 39, Marčana 39, Fortis Volta 32, Brda 26, Sinj 16, Zadar 15, Agrotehnika 14, Vodnjan 2 boda.

Odobojkašice Drenove pobijedile su na gostovanju Zadar i tako ostvarile plasman u Prvu ligu! Uoči posljednjeg kola u konkurenciji za drugo mjesto, koje vodi u viši rang, bile su Drenova, Marčana i Grobničan. Riječanke su znale da ovise same o sebi. Prije utakmice u Zadru, Marčana je pobijedila Fortis Voltu i tako skočila na drugo mjesto ujedno eliminiravši Grobničan kojem nije pomogla ni pobjeda na gostovanju kod vodećeg Đakova.

Odbojkašice Drenove nisu dopustile da ih pritisak sputa. Uz pomoć pedesetak vjernih navijača koji su potegnuli do Zadra, izabranice Ilije Matića uvjerljivo su pobijedile Zadar u čijim je redovima zaigrala i Mladenka Vrkić koja je jednu godinu nosila dres Rijeke.

- Znali smo da moramo pobijediti ako želimo ući u Prvu ligu. Dobro smo se pripremili, bila je to utakmica na glavu. Iako je postojao pritisak, kad se sportaš zagrije na terenu i krene sve se zaboravi. Bila je to jedna prava utakmica, uzgred rečeno za njih je zaigrala i Mladenka Vrkić koja pratkički nije igrala cijele sezone čime su pokazali da nas žele pobijediti. Dobili smo mnoge čestitke, od Riječkog sportskog saveza do mnogih riječkih trenera i prijatelja kluba, poručio je Ilija Matić, trener Drenove.