Opatijci osvojili prvo mjesto na klupskom državnom prvenstvu u odbojci na pijesku

Ponedjeljak, 10. lipnja 2019. 20:13 Napisao/la  SC

Opatijke zauzele  5. mjesto na Prvom okupljanju za klupsko prvenstvo Republike Hrvatske u odbojci na pijesku za seniorke i seniore

Opatijci osvojili prvo mjesto na klupskom državnom prvenstvu u odbojci na pijesku

 

Opatijci su osvojili prvo mjesto bez poraza na Prvom okupljanju za klupsko prvenstvo Republike Hrvatske u odbojci na pijesku za seniorke i seniore.

Odbojašice Opatije zauzele su 5. mjesto na pješčanim terenima Jarun.

U konkurenciji seniora su nastupile ekipe iz KOP Zagreb, KOP Žnjan (Split), KOP Siget, KOP Čazma te po prvi puta i seniori KOP Opatija u sastavu Filip Silić, Nikša Dell'Orco, Aleksandar Garvilov, Marko Plavšić i Ivan Đorđević.

Za svaki klub su nastupala po dva para, tako da su u svakom meču odigrane po dvije utakmice.

Svaka utakmica igrala se na dva dobivena seta.

U vrlo atraktivnim, uzbudljivim i do kraja neizvjesnim utakmicama seniori KOP Opatija redom su nanizali sve četiri pobjede sa maksimalnim rezultatom od po 2:0.

Najneizvjesniji je bio posljednji meč protiv prošlogodišnjeg prvaka KOP Siget, kada su u prvoj utakmici za KOP Opatija nastupili Gavrilov i Plavšić protiv Zelenike i Šulc.

Prvi set su osvojili igrači Sigeta, u drugom setu su uzvratili igrači Opatije, a u trečem odlučujućem setu se je vodila prava drama do samog kraja uz stalne promjene u vodstvu.

Kada se pri vodstvu Sigeta od 11:8 očekivala njihova pobjeda, Opatijci su stisnuli gas do daske i fantastičnom igrom preokrenuli rezultat i osvojili set sa 15:13 a time i prvi meč.

U drugom meču bilo je još neizvjesnije.

Za Opatiju su nastupili Silić i Dell'Orco, a za Siget jedan od najiskusnijih Hrvatskih parova Pribanić i Skorin.

Prvi set su dobili Opatijci na razliku s 22:20, Siget uzvraća u drugom setu s 21:18.

U trećem odlučujućem setu opet se ponavlja drama.

Nakon vodstva Sigeta od 10:8 odličnim servisima i blokovima Silića, najboljeg igrača prvenstva, preokrenut je rezultat do konačnog osvajanja seta sa 15:13, a time i do konačne pobjede.

Bio je to ujedno i posljednji meč na prvenstvu i prava poslastica za brojne gledatelje koji su se okupili kako bi uživali u atraktivnim utakmicama i prekrasnom vremenu.

U konkurenciji seniorki KOP Opatija je poslao na kaljenje svoje mlade djevojke (kadetkinje i juniorke) kako bi stekle iskustvo igranja protiv starijih i iskusnijih suparnica iz KOP Banjola, Kop Žnjan, KOP Čakovec, KOP Retfala, ŽKOP Jarun i KOP Siget.

Opatijke su nastupile u sastavu Andrea Koraca, Mia Volarić, Ivana Kesten i Sara Bušljeta.

Početak sezone i nedostatak treninga zbog lošeg vremena u svibnju bili su uz neiskustvo dodatni teret za mlade Opatijke.

Prema očekivanju Opatijke su zbog neuigranosti započele prve mečeve s određenom dozom treme pa je bilo dosta neprisiljenih pogrešaka.

Dodatni problem je bio što su prvog dana trebale odigrati četiri utakmice.

Tako su izgubile prva tri meča (KOP Banjiole, KOP Žnjan, KOP Čakovec) premda se već kod meča protiv Čakovca osjetilo da bi mogle postići i nešto više.

To se je potvrdilo u posljednjem četvrtom meču prvog dana kada se proradio inat i odlučnost pa su Opatijke ubilježile prvu pobjedu protiv KOP Retfale (Osijek).

Nakon iscrpljujučeg prvog dana čekale su ih drugi dan još dvije teške utakmice protiv domaćih ekipa iz KOP Jarun i prošlogodišnjih pobjednica klupskog prvenstva KOP Siget.

Na opće iznenađenje Opatijke su nakon prvog dana posložile kockice i što je vrijeme više prolazilo igrale su sve sigurnije i odlučnije, pa su u oba meča drugog dana osvojile po jednu pobjedu pa su ti mečevi završili neriješeno 1:1.

U meču protiv djevojaka iz Jaruna blistale su Kesten i Bušljeta i uuzbudljivoj utakmici osvojile novi bod za Opatiju, dok su blizu tog uspeha bile i Koraca i Volarić.

Za posljednju utakmicu protiv Sigeta trener Alen Pavačić je izmješao parove pa su tako prvi put zajedno igrale Volarić i Kesten, što se je pokazalo dobrim potezom jer su Opatijke pobjedile vrlo uvjerljivo.

I drugi naš par Koraca/Kesten je bio blizu pobjede ali nažalost zbog nekoliko pogrešaka nisu uspljele pa je i ovaj meč završio neriješeno 1:1.

Klub odbojke na pijesku Opatija prepoznat je na prvenstvu kao jedan od najperspektivnijih klubova u državi, koji uz seniroske kategorije ozbiljno i stručno radi s mladim dobnim uzrastima, a osim toga i po organizaciji već nadaleko poznatog međunarodnog turnira za pojedinačno prvenstvo Hrvatske MASTERS IČIĆI CROATIA OPEN, koji je posljednjih godina ne samo održao već i povećao interes mladih za odbojku na pijesku u Hrvatskoj.

- Raduje nas ovaj uspjeh koji je ostvaren već na početku sezone, stoga jedva čekamo vidjeti što će nakon učestalih ljetnih treninga postići naše mlade djevojke na prvenstvu mlađih dobnih skupina kada budu nastupale među svojim vršnjakinjama, istaknuo je Mladen Đorđević, predsjednik Kluba odbojke na pijesku Opatija.

REZULTATI SENIORI:
Opatija - Žnjan 2:0
Opatija - Čazma 2:0
Opatija - Zagreb 2:0
Opatija - Siget 2:0

POREDAK
1. Opatija 8
2. Siget 5
3. Zagreb 5
4. Jarun 1
5. Žnjan 1

SASTAV: FILIP SILIĆ, NIKŠA DELL'ORCO, ALEKSANDAR GAVRILOV, MARKO PLAVŠIČ, IVAN ĐORĐEVIĆ
TRENER: IVAN ĐORĐEVIĆ

REZULTATI SENIORKE:
Opatija - Banjole 0:2
Opatija - Žnjan 0:2
Opatija - Čakovec 0:2
Opatija - Retfala 2:0
Opatija - Jarun 1:1
Opatija - Siget 1:1

POREDAK:
1. Siget 11
2. Žnjan 10
3. Čakovec 7
4. Banjole 6
5. Opatija 4
6. Jarun 3
7. Retfala 1

SASTAV: ANDREA KORACA, MIA VOLARIĆ, IVANA KESTEN, SARA BUŠLJETA
TRENER: ALEN PAVAČIĆ

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.