Odbojkašice Petice trenirale na Omladinskom igralištu!

Utorak, 02. veljače 2021. 16:29 Napisao/la  KS

Naravno da je ovo neprimjereno, odbojka je dvoranski sport, ali ipak je bolje nego ništa, kaže Alen Pavačić

Odbojkašice Petice na Omladinskom igralištu uoči treninga
Odbojkašice Petice na Omladinskom igralištu uoči treninga Foto: Kristian Sirotich

Oni bolji poznavatelji odbojkaških prilika, možda i oni malo stariji ljubitelji sporta, sjetit će se da je iz nekadašnje ulice Đure Đakovića, današnje Ciottine, nekada davno krenula priča o riječkoj odbojci.

Godine 1958. uređeno je igralište na otvorenom na kojemu su normalno igralo i treniralo sve dok se nisu osposobili prvi pravi dvoranski uvjeti u Partizanovoj dvorani.

Točno 63 godine kasnije odbojka se u Rijeci iznova igra na otvorenom.

Nedaleko nekadašnjeg terena u ulici Đure Đakovića, na Omladinskom igralištu, dvadesetak djevojčica Odbojkaškog kluba „Petica“ okupilo se na umjetnoj travi i odradilo prvi trening nakon više od dva mjeseca pauze.

Trener Alen Pavačić dosjetio se kako doskočiti rigoroznim mjerama nacionalnog stožera koji u dvoranskim sportovima mladeži očito vidi potencijalnno krizno žarište, u NK Lokomotivi su mu izašli ususret i ustupili djelić terena prekrivenog umjetnom travom i jedan nogometni gol za kojega je Pavačić zavezao odbojkašku mrežu.

I bi odbojka.

- Visina mreže je nebitna, bitno je da se djeca vrate treninzima, govorio je Pavačić dok je slagao improvizirano mjesto za trening.

- Naravno da sam zadovoljan što napokon smijemo trenirati pa makar i na otvorenom, iskoristit ćemo svaki dan u kojemu nam vremenske prilike budu dopuštale trenirati. Daleko je ovo od idealnog, ali možemo raditi malo na tehnici, možemo raditi malo na bazičnim pripremama, u svakom slučaju cilj nam je djecu zadržati na okupu. Naravno da je ovo neprimjereno, odbojka je dvoranski sport, ali ipak je bolje nego ništa. Da nemamo nikakve aktivnosti možda  bismo ostali bez pedeset posto djece, ovako ćemo možda ostati bez trideset posto djece kada se jednom konačno vratime u dvoranu. I zbog toga ćemo biti zadovoljni, nastavio je Pavačić, koji je prije šest godina osnovao Peticu i uglavnom radi s mlađim uzrasnim kategorijama, djecu ući osnove odbojke.

Ako je suditi po odazivu, a na trening je došlo dvadesetak djevojčica raznih uzrasta, od škole odbojke i mini odbojke, do kadetkinja, djeca su željna sporta, popela im se ta koronakriza na vrh glave.

A kome nije?

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.