Vanja Iveša, vratar Opatije: Ne volim predviđati ništa, mislim da možemo ostati u vrhu

Nedjelja, 22. listopada 2017. 15:22 Napisao/la  V. P.

Mislim da se mora sve učiniti da se spasi klub, pa makar to značilo da se ispadne u niži rang, no klub treba spasiti, kaže Iveša o Istri 1961

Vanja Iveša (Opatija)
Vanja Iveša (Opatija) Foto: Lario Tus

Nogometaši Opatije namučili su se sa Rudarom, ali ostvarili su ono najvažnije, a to je pobjeda. 

Opatijci su i dalje u vrhu, iako su se u posljednjim utakmicama mučili sa svojim protivnicima.

- Ovo nam je treća utakmica u nizu u kojoj smo se mučili. Nismo bili kompletni, a već znamo da momčadi koje dođu u Opatiju da se zatvore i tada je nama jako teško igrati. Još pogotovo sa Rudarom kojem trebaju bodovi i koji se mora čupati, počeo je vratar Opatije Vanja Iveša.

Opatijci rezultatski sjajno guraju ove sezone, možda i više od onoga što su očekivali uoči početka.

- Posložile su se neke stvari,  mi smo iz kola u kolo bolji, ali to se vidi i kod ostalih momčadi. Dosta momčadi je podjednako, mi smo se možda odvojili, no kada igramo to se ne vidi. Tu je još i Krk odmah uz nas. Izgubili smo od Maksimira, osvojili bod sa Segestom. Možda smo se bodovno odvojili, ali na terenu, kada utakmica počne, u većini slučajeva momčadi su podjednake, mišljenja je Iveša.

Vinogradar iskače kao prvi favorit za prvaka, no ako je suditi po dosadašnjim rezultatima Opatija i Krk će biti vrlo opasni konkurenti.

- Ne volim predviđati ništa, ali mislim da po kvaliteti možemo ostati u vrhu. Samo da nas ozljede ne budu zaustavile u tome, odnosno da se uspijemo pokriti kao i dosad kad nam netko nedostaje. Jer do sada smo se dobro nadopunjavali. Ima još 17 kola, puno je to utakmica, ali ipak mišljenja sam da možemo ostati među prve tri momčadi. Vinogradar nije samo po imenima najjači, izgledaju najozbiljnije i imaju tu neku drugačiju energiju bez obzira što smo ih mi pobijedili. Uz Krk izdvojio bih  Zagreb  iako su mlada ekipa, ali dosta su dobri. Ostali su svi podjednaki, smatra iskusni vratar.

Iako je sada u Opatiji, Iveša prati što se događa sa njegovim bivšim klubom Istrom.

- Kako je sve išlo, bilo je za očekivati da će se ovo dogoditi. Mislim da se mora sve učiniti da se spasi klub, pa makar to značilo da se ispadne u niži rang, no klub treba spasiti. Pričam sa igračima, pokušavam ih bodriti, znam da im je teško, ali moraju igrati jer igraju za sebe. Nadam se da će Uprava naći snage i spasiti se, zaključio je Iveša.

3. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vinogradar 49 59
2 Dubrava Tim kabel 33 48
3 Orijent 1919 11 42
4 Krk 10 36
5 Jadran-Poreč 6 34
6 Dugo Selo -4 34
7 Kurilovec 13 33
8 Zagorec 2 32
9 Vrbovec -3 32
10 HAŠK 8 31
11 Opatija -1 31
12 Trnje 6 30
13 Ponikve -8 30
14 Jarun -10 27
15 Maksimir -7 23
16 Novigrad -15 16
17 Špansko -33 16
18 Zagreb -57 8